Soacra vă vizitează fără să anunțe. Cum să reacționeze un cuplu tânăr sau mai puțin tânăr ai cărui părinți, respectiv socri, obișnuiesc să facă vizite inopinate? Uneori, le poți spune că te deranjează, dar pare că nu înțeleg. Și cum ar putea să creadă că îi deranjezi atunci când vă aduc ceva bun de mâncare și tot ce-și doresc este să-și vadă nepoții și să vă dea o mână de ajutor?

Citește și: Test: Ești o soacră bună? Ce ar spune nora ta despre tine!

Soacra vă vizitează fără să anunțe. Vrea ”să te prindă”?

Dacă este genul care vrea ”să te prindă” cu ceva, asigur-o de bunele tale intenții și de calitățile voastre de a vă descurca singuri. De multe ori, mamele au acest comportament față de copiii adulți pentru că nu consideră că aceștia s-au maturizat suficient și îi tratează ca atare. Ar trebui să-i arătați amândoi că nu aveți nevoie de dădacă și supervizare. În schimb, încercați să aveți o relație apropiată și cordială.

Citește și: Soacra a ”confiscat” copilul. Îl crește ea, iar tu ești doar părinte de duminică

Soacra vă vizitează fără să anunțe. Reacționează cu umor

Fie că are cheie sau nu, soacra ar trebui să anunțe când vine în vizită. Regulile de bună creștere impun acest standard. Niciun argument nu poate să justifice încălcarea lor. Chiar dacă are anumite suspiciuni și vrea să le verifice, nu este în regulă să procedeze așa. În acest caz, fiul ei ar trebui să-i atragă atenția că este intruzivă. El o va ruga să-și anunțe intențiile din timp. Altfel, acțiunile ei vor avea efecte nedorite atât în relația lui cu soția, cât și în relația cu mama lui. Cu toate acestea, dacă ești luată prin surprindere de vizita soacrei, poți reacționa cu umor. Neapărat, păstrează-ți calmul. Nu ezita nici să-ți arăți surprinderea pentru lipsa ei de tact și educație,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com