Este greu de îndurat faptul că mama soțului consideră că ea are întotdeauna dreptate, iar tu greșești. Este și mai rău dacă soțul consideră și el că părerea soacrei e mai importantă. O altă piatră de încercare este ca ea să-ți spună pe față că nu te place sau să aștepte supunere totală. E greu de îndurat situația în care soacra nu te place.

Citește și: Soacra a ”confiscat” copilul. Îl crește ea, iar tu ești doar părinte de duminică

Soacra nu te place și te critică mereu

Mai poate încerca să-i controleze pe toți din familie. Dacă nu-i reușește cu tine, va face asta cu oamenii din jurul tău, cu soțul și copiii tăi. Poate să nu-ți respecte alegerile și să te critice constant. Ea nu consideră că face ceva rău, ci vede clar că tu nu ai grijă cum trebuie de familia ta. Poate să intervină ca un salvator sau se poate plânge mereu de tine. Ai nevoie de multă diplomație și tact pentru a trece cu bine peste această situație.

Citește și: Soacra te acuză că i-ai facut vrăji baiatului ei

Soacra nu te place? Concentrează-te pe relația cu soțul tău

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

În primul rând, ”cea mai importantă relație este cea cu soțul tău”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Sigur, ar fi ideal să te înțelegi bine și cu soacra. Totuși, dacă la început relația este foarte proastă, nu trebuie să intri în panică. Probabil că mama bărbatului tău proiectează asupra ta așteptări din trecut, frustrări personale sau alte probleme. Iar tu nu ai nicio vină și nici posibilitatea de a face ceva. Evită conflictele atunci când soacra nu te place. În primă fază, cel mai ușor este să eviți conflictele cu soacra prin eschivarea de la întâlnirile directe. Nu vorbi prea mult cu ea și ferește-te de certuri și diferențe de opinie. În timp, pe măsură ce relația cu partenerul se întărește, poți lucra indirect asupra relației cu ea prin soț, prin cunoștințe comune (socru, rude, prieteni). Dacă voi sunteți fericiți și căsnicia voastră este trainică, cei din jur își vor da seama de asta, cu timpul”.

Citește și: Sfaturi de la psihoterapeuti pentru o relatie armonioasa cu o soacra dificila

Învață să te detașezi

Pentru ca să nu ajungi în situația în care îți păstrezi cu greu calmul, încearcă să înveți din timp tehnici de calmare și de managementul conflictelor. Adu-ți aminte că emoțiile puternice fac înrăutățesc situațiile care și așa sunt dificile. Învață să te detașezi. Nu te mai gândi la sentimentele tale rănite sau la ce spune sau gândește soacra, ci concentrează-te pe ceea ce se întâmplă în mod concret. Încearcă să găsești o rezolvare la o problemă reală. Răspunde-i fără să fii nepoliticoasă, dar nici nu te lăsa complet modelată după dorința ei. Chiar dacă soacra nu te place, apără-ți punctul de vedere într-un mod politicos și argumentat. Fii cât mai neutră posibil.

Sursa foto: 123rf.com