Multe persoane care se află în relații de lungă durată se simt respinse într-un moment sau altul. De exemplu, soțul este mai rece și nu doar că nu inițiază, dar și refuză dorința de intimitate a partenerei. Atunci, e normal să simți că ești respinsă în dragoste. Cele mai multe experiențe nu sunt grave, dar când situația trenează de mult sau când apare o manifestare mai puternică, atunci poate fi extrem de dureros pentru cel în cauză. A fi respinsă în mod repetat în cuplu poate deteriora stima de sine și sănătatea psihologică. În timp, poate eroda căsnicia.

Simți că ești respinsă în dragoste. De ce bărbatul se poartă așa

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Atunci când partenerul refuză intimitatea sexuală, dar și săruturile, e prea tăcut și nu vrea să vorbească, nu vrea să petreacă prea mult cu tine și te evită, serile pot fi un adevărat coșmar. Sufletul tău îngheață când intri în pat lângă un bărbat care stă cu spatele la tine și pare că este la kilometri distanță. Te simți singură, mai singură decât dacă nu ar fi nimeni lângă tine. Dacă simți ești respinsă în dragoste, psihoterapeutul Tedy Creștin te îndeamnă ca, ”în primul rând, să-ți răspunzi la niște întrebări, cum ar fi: de când durează această atitudine a lui? Este asociată cu evenimente externe (stres la serviciu, sănătate precară etc.)? Sau, pur și simplu, există o deteriorare a relației din cauza problemelor nerezolvate în cuplu și a lipsei de comunicare?”.

Citește și: 3 ținute romantice pentru Valentine’s Day. Ce să alegi pentru o seară specială

Simți că ești respinsă în dragoste? Faceți un plan de schimbare

După ce te-ai asigurat că a înțeles ce ia-i spus și că tu i-ai înțeles motivele pentru care se poartă așa, alcătuiește împreună cu el un plan de schimbare. Poate reușiți să vă faceți timp să ieșiți în oraș împreună. O mică vacanță la un centru spa nu ar strica. Ai putea încerca să mergi, de exemplu, într-un city break cu persoana iubită la Roma sau vizitați împreună cele mai romantice locuri mai puțin cunoscute din Paris.

Chiar dacă nu sunt posibile aceste evadări, vă puteți face un plan prin care să vă puteți reapropia și simți din nou bine împreună. Dacă soțul tău devine defensiv sau este reticent în schimbare, roagă-l să explice cum vede el lucrurile, ce sugestii are pentru a îmbunătăți relația voastră sau de ce este supărat și ce l-ar motivea să-și modifice comportamentul.

Sursa foto: 123rf.com