De câte ori ți s-a întâmplat ca în toiul nopții sforăitul partenerului tău să nu te lase nici măcar să ațipești? Dacă la început situația părea una fără seminificație, când ajunge să se repete iar și iar, poate deveni un real pericol pentru relația voastră.

Sforăitul risipește romantismul

Cu siguranță, cel puțin o dată ai avut o discuție cu o prietenă în care una dintre voi s-a plâns de sforăitul iubitului. Sau poate chiar tu ai auzit bărbați, plângându-se că iubitele lor sforăie. Într-adevăr, acest zgomot e capabil să risipească puțin câte puțin din romantis-mul unei relații și mai mult decât atât, poate duce chiar la serioase probleme de sănătate. În cazul în care tu sau partenerul tău vă aflați într-o situație de acest gen, trebuie să știi că sforăitul duce la creșterea riscului de accidente cardiovasculare sau la hipertensiune. În plus, oboseala e și ea, o consecință a sforăitului. Cum nici tu, nici el nu vă odihniți bine, scade nivelul de reacție al reflexelor, iar riscul accidentelor rutiere se mărește.

Noaptea, „concert”, ziua dureri de cap

Din cauza întreruperii repetate a somnului, îți poți începe ziua cu dureri de cap, senzație de oboseală, stări de nervozitate, irascibilitate sau depresie. Astfel, între tine și iubitul tău se pot isca discuții sau certuri, fără o bază reală. Mai mult, dacă se întâmplă în mod repetat, oboseala îți scade nivelul de concentrare, memoria, dar și eficiența în activități, incluzând diminuarea performanțelor sexuale. În multe cazuri, dacă soții decid să doarmă în camere separate, deși uneori acest lucru ajută la păstrarea spațiului personal al fiecăruia, în cazul în care motivul „separării” e sforăitul, decizia devine una frustrantă. Se acumulează resentimente, iar anxietatea și depresia pot duce la destrămarea relației. La cei ce continuă să doarmă împreună intervine obișnuința, însă, după un timp, se vor resimți și în acest caz urmările unui somn neodihnitor.

Sursa foto: 123rf.com