Poftele sunt frecvente în timpul sarcinii. Dacă vrei dulciuri prea des, poți încerca să consumi legume sau fructe care îți saturează pofta de dulce.
Acest lucru este bun pentru a evita îngrășarea și alimentele cam nesănătoase cum ar fi dulciurile sau prăjiturile.
O opțiune sănătoasă este sfecla roșie, care este utilizată și pentru a face deserturi, shake-uri, etc.
Când pot bea apă bebelușii? Iată și de ce cantitate de apă are nevoie
Sfecla roșie în sarcină. Cât de bună este pentru gravide
Puteți consuma cantități moderate de sfeclă de zahăr în timpul sarcinii.
Vegetația are proprietăți de purificare a sângelui, detoxifiere și revitalizare corporală și poate fi consumată în stare crudă, gătită sau sub formă de suc.
Când este folosită corect, sfecla roșie poate fi benefică pentru voi.
Sfecla roșie în sarcină. 10 beneficii ale legumei pentru gravide
1. Reduce riscul apariției malformațiilor congenitale
Sfeclă roșie este bogată în acid folic, care este esențială pentru creșterea țesutului și dezvoltarea maduvei spinării fetale.
Consumul de sfeclă feliată sau stoarsă poate contribui semnificativ la reducerea riscurilor de anomalii ale nașterii, cum ar fi spina bifida.
2. Îmbunătățește imunitatea
Femeile gravide necesită niveluri ridicate de imunitate pentru a evita diferite boli și infecții.
Sfeclă roșie are proprietăți antioxidante excelente care sunt necesare pentru o imunitate puternică.
3. Previne osteoporoza
Femeile însărcinate sunt predispuse la osteoporoza. Sfecla are siliciu care permite organismului să utilizeze calciul, prevenind astfel decalcificarea dinților și oaselor și scăzând riscul de osteoporoză.
Mierea în timpul alăptării – ce i se întâmplă bebelușului dacă o consumi
4. Reglează metabolismul
Sfecla roșie în sarcină este o sursă excelentă de potasiu.
Consumul său echilibrează electroliții și controlează substanțial metabolismul în timpul sarcinii.
De asemenea, ajută la menținerea nivelului tensiunii arteriale.
5. Previne durerile articulare și umflăturile
Sfecla roșie conține urme de betalaină, care acționează ca un agent antiinflamator puternic.
Consumul de sfeclă roșie în sarcină poate preveni durerea și umflarea articulațiilor.
6. Purificator natural al sângelui
Sfecla roșie are capacitatea de a purifica sângele, prevenind astfel riscul bolilor și infecțiilor la făt.
Consumul de suc de sfeclă poate crește rezistența fizică și, de asemenea, menține tensiunea arterială pentru a ajuta nașterii ușoare.
7. Previne anemia
Sfecla roșie este bogată în fier și ajută la creșterea numărului de hemoglobină în sânge.
Așadar, consumul de sfeclă roșie în timpul sarcinii poate reduce riscul de anemie.
Ceaiul de mentă în timpul alăptării. Este indicat sau nu pentru consum?
8. Reglează zahărurile din sânge
Sfecla roșie conține un indice glicemic scăzut care ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge în timpul sarcinii.
9. Sprijină dezvoltarea fetală
Sfeclă roșie este bogată în vitamina A și E. Sucul de sfeclă băut în timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea optimă a fătului.
10. Îmbunătățește digestia
Sfecla este bogată în fibre și îmbunătățește digestia și ajută la mișcarea intestinului sănătos, prevenind astfel constipația.
Legumele ar putea avea și câteva efecte secundare la unele persoane.
Efectele secundare ale consumului de sfeclă roșie în sarcină
Dacă medicul vă spune să nu mâncați sfeclă roșie, ar putea exista motive întemeiate pentru aceasta.
Unele dintre riscurile posibile în timpul sarcinii sunt:
– Sfecla roșie conține betaină, care poate provoca greață, vărsături, diaree și afecțiuni gastro-intestinale.
– Are cantități mari de oxalați pentru a produce pietre la rinichi.
– Consumul excesiv de sfeclă roșie este periculos pentru femeile însărcinate.
– Prezența nitraților poate declanșa oboseala.
– Paralizează temporar corzile vocale.
– Poate colora urina și scaunele.
5 lucruri care ajung la sugar prin laptele matern
Cum poți consuma sfecla roșie în sarcină
Combinați-le cu alte legume pentru a face o salată.
Coaceți-le împreună cu alte legume.
Fierbeți sfecla roșie și asezonați-le cu sare și piper.
Combinați sucul de sfeclă roșie cu morcovi.
Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sfeclei, o poți consuma proaspătă sub formă de salata de sfecla rosie sau poți pune sfecla rosie la borcan pentru iarnă.