Este bine să fiți deschise la sugestiile primite de la cei din jur. Bineînțeles, nu sugerăm să încercați orice truc stupid pentru a concepe un bebe.

Mergeți la medic pentru un consult, dar puteți încerca sfaturile de mai jos cu privire creșterea șanselor de a rămâne însărcinată.

Amintiți-vă, minunile se întâmplă în fiecare zi, astfel încât să nu pierdeți niciodată speranța!

Sfaturi utile care vă cresc șansele de a rămâne însărcinată

Dificultăți privind șansele de a rămâne însărcinată

Factorul de vârstă și problemele legate de fertilitate sunt două dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității.

Uneori, aceste probleme pot fi tratate folosind abordări simple de tratament. În cazuri rare, dificultatea de a concepe poate fi cauzată de infertilitate la bărbat, la femeie sau la amândoui.

Se recomandă testarea și tratamentul riguros în acest caz.

13 simptome ale deshidratării în timpul sarcinii și modalități de prevenire

Problemele frecvente care pot întârzia concepția sunt:

1. Vârsta avansată (peste 30 de ani)

Majoritatea femeilor au copii pe la 30 sau 40 de ani. Vârsta are o legătură directă cu fertilitatea, deoarece crește șansele de avort spontan și riscul ca bebe să fie anormal din punct de vedere genetic.

Vârsta crescută influențează, de asemenea, sănătatea ovulelor eliberate de ovar, se eliberează mai puține și, odată cu vârsta, pot dezvolta probleme care pot afecta fertilitatea.

De asemenea, greutatea în plus, stresul excesiv, fumatul și alcoolul pot duce la probleme de reproducere la femei.

Dacă aveți peste 30 de ani și doriți să aveți un copil, este mai bine să consultați un medic.

2. Istoricul sarcinilor ectopice sau pierderile de sarcină

Sarcina ectopică este cea mai frecventă și amenințătoare formă de avort spontan.

Trebuie diagnosticată și rezolvată la cel mai devreme stadiu al sarcinii.

În general, embrionul este implantat în uter, însa în cazul sarcinii ectopice, embrionul este implantat în trompa uterină sau cavitatea pelviană.

Un sondaj ce a implicat femeile cu sarcină ectopică a arătat că aproape 48% dintre femei au fumat. 23% dintre cele care au avut intervenții chirurgicale pelviene sau abdominale au fost detectate cu sarcină ectopică.

Boala cu transmitere sexuală crește șansele de sarcină ectopică cu 10-20%. Alți factori, cum ar fi administrarea unei pilule contraceptive, utilizarea unui dispozitiv intrauterin, inflamația pelviană sau endometrioza, sporesc șansele de sarcină ectopică.

3. Fibrom uterin

Fibromul uterin este o creștere non-canceroase pe pereții uterului. Nu provoacă nici un rău până când nu devin foarte mari și presează pe pereții altor organe și dau dureri.

Este foarte frecventă în rândul femeilor între 30-45 de ani, iar cei mari pot reduce spațiul din uter care duce la infertilitate și avort spontan.

Fibroamele apar, în general, în timpul sarcinii și modifică întregul mediu al uterului, pot provoca avorturi precoce și deformări la naștere dacă presează pe corpul fătului.

Beneficiile exercițiilor de respirație în timpul sarcinii

4. Sindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarului polichistic este caracterizat prin menstruații neregulate, obezitate și hirsutisum (creștere anormală a părului pe față, piept, abdomen și spate).

De asemenea, apare acneea și creșterea hormonilor masculini în sânge.

Folosirea hormonului folicular (FSH) și a hormonului luteinizant (LH) ajută la dezvoltarea foliculului ovarian, a ovulelor, a celulelor din jurul lor ce produc hormoni care ajută la procreare.

Hormonul luteinizant ajută la creșterea cantității de estrogen produsă de celulele foliculare și la ovulație.

Dacă există o disfuncție sau o scădere a cantității acestor hormoni, atunci există un risc crescut de infertilitate.

5. Endometrioza

Aceasta este o tulburare a țesutului care învelește uterul care îl face să crească în afara cavității uterine.

Se atașează de alte organe și se umple cu sânge în timpul menstruației. Deoarece sângele nu poate scăpa de aceste țesuturi, apar chisturi, țesut cicatricial sau aderențe, provoacă durere și împiedică funcționarea corectă a tuburilor uterine.

Aceasta afectează în mod direct sarcina.

Celulele secretă substanțe care afectează sperma și ovulele. De asemenea, provoacă deficiență de progesteron la femei, împiedicând astfel implantarea normală.

Poate fi tratată atât cu medicamente, fie prin laparoscopie pentru a îndepărta țesutul afectat pentru a opri deteriorarea ulterioară, ceea ce va opri endometrioza.

6. Boala inflamatorie pelviană

Acest lucru este cauzat de boli cu transmitere sexuală cum ar fi chlamydia sau gonoreea, în cazul în care aceste două boli rămân nedetectate sau nu sunt tratate la timp vor provoca afecțiuni pelvine inflamatorii.

În general, afectează în primul rând cervixul sau vaginul și apoi se răspândește la alte organe de reproducere.

Acest lucru afectează în mod direct fertilitatea la femei este unul dintre principalele motive pentru sarcina ectopică și avortul spontan.

Boala inflamatorie pelvină poate fi prevenită prin utilizarea contracepției adecvate în timp ce se face sex, evitându-se mai mulți parteneri sexuali și evitându-se contactul fizic cu cei care au fost supuși testului negativ STD.

7. Operația pelviană și abdominală

Operațiile chirurgicale efectuate pentru a îndepărta pietrele vezicii biliare, țesuturile cicatrice, aderențele pelvine și tratarea sindromului intestinului iritabil interacționează adesea cu fertilitatea.

Adeziunile pelvine sunt țesuturi fibroide sau cicatrici care cresc în jurul tubului uterin, uterului și intestinului.

Acest lucru este cauzat în principal din cauza endometriozei, rupturii apendicelui și a bolii pelvine inflamatorii.

Aderările pelviene împiedică tubul uterin să colecteze ovulul eliberat din ovar în timpul ovulației, ceea ce previne sarcina.

Unele aderențe sunt atât de grave încât doar opțiunea rămasă este fertilizarea în vitro.

Durerile de spate în sarcină – 5 cauze și 10 tipuri de tratament

8. Menstruații neregulate

Dacă aveți sângerări anormale sau menstruații neregulate, există 30-40% șanse ca sarcina să eșueze.

Menstruațiile neregulate sunt un simptom care indică faptul că nu se produce ovulația. Această afecțiune se numește anovulație.

Acest lucru poate fi tratat cu medicamente pentru fertilitate, dar este important să se verifice dacă glandele tiroide, suprarenale și hipofizare funcționează corect.

9. Dezechilibru al glandei tiroide

Funcționarea corectă a glandei tiroide este importantă deoarece afectează toate organele corpului, în special ciclul menstrual.

Atât hipertiroidismul cât și hipotiroidismul sunt rele, deoarece accelerează și încetinesc procesele corporale.

Triiodothyronina (T3) și tiroxina (T4) sunt eliberate de glanda tiroidă și sunt controlate de hormonul de stimulare a tiroidei (TSH) eliberat de glandele pituitare.

Hormonul tiroidian joacă un rol vital în menținerea sănătății copilului și a mamei în timpul sarcinii.

Prin administrarea corectă a medicamentelor și efectuarea testelor tiroidiene, vă puteți proteja pe voi înșivă și pe bebelușul dumneavoastră.

10. Istoric al bolilor transmise sexual

Acesta este cel mai mare risc cu care se confruntă mama care le poate transmite copilului în timpul nașterii.

Unele boli cu transmitere sexuală cum ar fi chlamydia, gonoreea, herpes genital și citomegalovirus pot fi transmise de la mamă la copil în timpul nașterii.

Infecțiile cu transmitere sexuală precum sifilisul, HIV sau SIDA pot trece la făt înainte de naștere.

Deci, testele ar trebui să fie efectuate pe mamă pentru a verifica dacă are aceste boli sau infecții chiar înainte de a concepe. Aceasta ar trebui să facă parte integrantă din îngrijirea prenatală.

11. Număr scăzut de spermatozoizi

Numărul de spermatozoizi poate fi detectat prin efectuarea unei analize a materialului seminal. Prezența acestora reducsă se numește oligospermie.

Mobilitatea și mărimea spermatozoizilor sunt, de asemenea, reduse.

În 2010, Organizația Mondială a Sănătății a actualizat câțiva parametri pentru a determina calitatea spermei.

Acești parametri afirmă că, dacă există 15 milioane de spermă pe mililitru de material seminal, atunci este considerat normal.

Acest eșantion normal ar trebui să aibă o mobilitate a spermei de 40%, iar 4% din spermă trebuie să aibă forma și mărimea potrivită.

Pot exista fluctuații în producția de spermă, deci este mai bine să dați 2-3 probe pentru diagnosticare.

Scăderea numărului de spermatozoizi este un alt motiv pentru care nu concepeți.

6 lucruri care pot fi periculoase în timpul sarcinii

12. Perioada fertilă calculată greșit

Există o tehnică prin care puteți detecta perioadele cele mai fertile. Calendarul sau ritmul, mucusul și temperatura sunt diferite metode de detectare a fertilității.

Una dintre metode se bazează pe faptul că femeile sunt cele mai fertile pentru câteva zile înainte ca ovulația să înceapă și să dureze până când are loc ovulația.

Deoarece sperma rămâne în uter timp de cinci până la șapte zile, dacă încercați să rămâneți gravidă în acest moment, șansele de concepție vor fi ridicate.

Cu toate acestea, cele care iau contraceptive trebuie să evite utilizarea metodei.

Prin calcularea perioadei fertile puteți crește șansele de a rămâne însărcinată.

13. Chirurgia testiculară sau testiculele nedescoperite

Dacă testiculele sunt plasate în sus în canalul abdominal sau chiar deasupra scrotului sau în canalul inghinal, se numesc testicule nedescoperite.

Chirurgia testiculelor nedescoperite se numește orchiopexie. Aceasta poate implica o intervenție chirurgicală sau două, în funcție de localizarea testiculelor.

Se fac incizii mici în scrot, inghinal și abdomen, astfel încât chirurgul să poată aaduce testiculele în scrot.

După operație trebuie să evite sporturile active pentru a preveni orice leziune a testiculelor.

Această intervenție chirurgicală se face pentru a preveni infertilitatea și reduce riscul de cancer testicular.

Aceasta permite detectarea cancerului testicular în stadiile anterioare. Orchiopexia reduce, de asemenea, șansele de vătămare și minimizează disconfortul.

14. Disfuncția erectilă și ejacularea prematură

Ejacularea precoce este o disfuncție sexuală foarte frecventă întâlnită de bărbați, se întâmplă când există ejaculare seminală înainte sau după sex.

Această ejaculare se întâmplă cu minim sau fără stimulare sexuală. Ejacularea prematură previne sarcina și aceasta este o cauză a stresului în randul cuplurilor.

Practicarea tehnicilor de relaxare și reducerea consumului de alcool, droguri, fumat poate preveni ejacularea prematură.

15. Diabetul zaharat (la partenerul de sex masculin) și infertilitatea masculină

Infertilitatea este o problemă larg răspândită și se constată că în unul din cinci cupluri infertile partenerul de sex masculin este infertil.

Specialiștii din Marea Britanie au descoperit că deteriorarea ADN-ului din sperma bărbaților care suferă de diabet este mai mare comparativ cu acei bărbați care nu au diabet.

Acest lucru face ca bărbații diabetici să fie mai puțin fertili.

16. Scăderea rezervelor ovariene

Numărul rezervei ovariene va scădea în mod natural în anii dde premenopauză.

Afectează femeile care sunt în vârstă de 36-40 de ani. Uneori, femeile de 20 și 30 de ani suferă de epuizarea rezervei ovariene.

Cele care au avut endometrioză sau chisturi ovariene au scăzută rezerva ovariană.

Acest lucru scade numărul de ovule disponibile în fiecare lună și hormonul de stimulare foliculară se ridică.

În acest caz, ciclul menstrual se suprapune și se scurtează la doar 21 de zile.

Ovulația are loc în a 7-a sau a 8-a zi a ciclului menstrual, iar mucoasa endometrială nu se dezvoltă pentru embrion în acest timp scurt. Acest lucru împiedică implantarea și astfel previne sarcina.

Infertilitatea este cauzată și de problemele legate de stilul de viață

În afară de afecțiunile fizice și medicale, stilul de viață ar putea fi cauza din spatele problemelor legate de fertilitate.

Factori precum stresul, depresia, unele medicamente precum antidepresivele, obezitatea, malnutriția, fumatul și băutul, istoricul abuzului de droguri și lucrul cu radiațiile și substanțele chimice pot face dificilă concepția.

Cei mai mulți dintre noi nu au nici o idee că lucrurile simple ar putea avea efecte dăunătoare asupra sistemului reproducător.

Faptul că statul pentru mult timp într-un mediu fierbinte poate provoca supraîncălzire testiculară este un exemplu.

Sauna și căzile cu apă caldă afectează frecvent numărul de spermatozoizi.

De asemenea, purtarea de îmbrăcăminte strânsă sau lenjeria incorectă, lucrul cu laptop-ul pe picioare pentru ore lungi vor determina supraîncălzirea testiculară.

Acesta este motivul principal al infertilității masculine.

Cu toate acestea, nu este bine să vă pierdeți speranța. Cel mai bun pariu este să vă monitorizați perioadele fertile și să încercați să concepeți după tratarea motivului din spatele absenței concepției.

Există milioane de site-uri online care oferă sfaturi privind tratarea problemelor de infertilitate și sporirea șanselor de a rămâne gravide, dar nu toate sunt direct legate de îmbunătățirea șanselor de a concepe.

Sfaturi utile care vă cresc șansele de a rămâne însărcinată

Înainte de toate este recomandat să vă consultați cu un medic. Este întotdeauna bine să vă planificați sarcina și să țineți medicul la curent cu problemele pe care le aveți.

1. Monitorizați-vă zilele fertile

Folosind un kit de predicție a ovulației sau un termometru și un calendar, puteți afla cu ușurință cele mai fertile zile ale luni.

Aceasta se întâmplă uneori între ziua 9 și ziua 14 a ciclului lunar.

Cuplurile de astăzi au un avantaj suplimentar – se pot baza pe tehnologie mai mult ca niciodată!

Puteți utiliza aplicațiile smartphone pentru a stoca detalii despre ciclurile menstruale.

Aceste aplicații sunt concepute pentru a prezice perioada fertilă și vor trimite de asemenea un memento.

Mama Natura ți-a dat o perioadă largă de ferestre prin creșterea ciclului de viață al celor 20 de milioane de spermă care se luptă cu un singur ou!

Spermatozoizii sănătoși pot rămâne în tractul uterin timp de aproximativ 72 de ore, triplând astfel posibilitățile de a concepe dacă aceste 72 de ore includ timpul pentru ovulație.

2. Mâncați sănătos

Mai mult decât oricare alt moment din viață este timpul necesar pentru a elimina toate alimentele care ar putea cauza întârzierea în concepție și menținerea unei alimentații sănătoase.

Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să eliminați greutatea suplimentară care este un factor în concepția întârziată.

– Creșteți aportul de vitamine și minerale

– Consumați fructele proaspete și legumele cu frunze

– Adăugați alimente care sunt bogate în acid folic, cum ar fi cele verzi și broccoli.

– Stați hidratată

– Includeți produse lactate proaspete și alimente bogate în acizi omega 3 în dietă.

În afară de acestea, încercați să face mișcare în mod regulat și să luați cât mai mult aer proaspăt.

Acidul folic, luat din alimente sau ca supliment, este extrem de vital în crearea unui mediu fertil înainte și după sarcină.

În cazul în care doriți să deveniți mămică, ar trebui să luați zilnic 0,4 mg de acid folic.

Greutatea în timpul sarcinii. Câte kilograme ar trebui să iei în cele 9 luni

3. Păstrează greutatea potrivită

Nu este ușor să concepeți când aveți prea multe sau prea puține kilograme.

Excesul de greutate crește riscul de apariție a diabetului gestational și a hipertensiunii arteriale, în timp ce greutatea redusă poate întârzia concepția din cauza alimentării necorespunzătoare.

Planificați o dietă adecvată și relevantă cu medicul pentru a vă atinge și menține greutatea perfectă.

Încercați să mențineți un IMC și o greutate sănătoasă în funcție de înălțimea dumneavoastră.

Acest lucru este valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

4. Oprirea fumatului

Studiile au constatat că fumatul poate reduce fertilitatea cu până la 50%! Dacă tu sau partenerul tău fumezi, ar putea fi principalul vinovat în incapacitatea ta de a concepe.

Renunțarea în timp ce încercați să concepeți și curățați corpul de toate substanțele chimice nocive.

5. Treceți la băuturi fără cofeină

Deși este discutabil, credința populară este că consumul excesiv de alimente bogate în cafeină și băuturi poate reduce fluxul sanguin către uter și penis.

Acest lucru poate reduce șansele de a rămâne însărcinată. Pe lângă reducerea consumului de suspecți obișnuiți cum ar fi ceaiul și cafeaua, atenție la cele ascunse precum ciocolata, medicamente și cola.

6. Înlăturați substanțele chimice din tractul vaginal

Studiile au arătat că utilizarea de produse chimice cum ar fi spray-urile vaginale, tampoanele parfumate, glicerina, lubrifianții și chiar saliva vă pot reduce șansele de a rămâne însărcinate, deoarece toate acestea pot deveni ucigătoare de spermatozoizi.

7. Bărbații să evite ciclismul

Studiile au arătat că mersul îndelung pe bicicletă poate reduce eficacitatea nervilor penisului. Acest lucru poate duce la dificultăți în obținerea și menținerea erecției.

Cât de multă apă ar trebui să bei când ești însărcinată

8. Pasiunea din dormitor

Dacă faceți din sex ceva ce trebuie făcut pentru a concepe un bebe, este posibil să simțiți o presiune prea mare, reducând astfel șansele de a avea relații satisfăcătoare.

De asemenea, o astfel de tendință poate da sentimente de frustrare și antagonism atunci când unul sau ambii parteneri se simt blocați în situație.

9. Dragoste doar pentru distracție

Conceperea unui copil nu este singurul scop al sexului, mai ales al bărbaților.

Faceți timp și eforturi pentru un sex spontan, fără presiune, care este doar pentru intimitate și distracție. Faceți ceea ce vă face plăcere în dormitor.

10. Poziții ideale

Spre deosebire de opinia populară, nu există nicio poziție ideală de sex care să îmbunătățească fertilitatea!

Singurul lucru care contează este că sperma este lăsată să rămână în tractul vaginal și cervical pentru câteva minute.

Înotătorii norocosi vor ajunge la uter și vor rămâne în viață pentru până la 72 de ore.

11. Fără alcool

Alcoolul este un inamic serios al acțiunii sexuale și un inhibitor al potenței atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

12. Teste de screening

Dacă nici o metodă pare să nu funcționeze pentru voi puneți capăt frustrării agonizante și planificați o vizită la un medic.

Medicul vă va pune, probabil, la teste de fertilitate și scanări pentru a identifica și trata problema.

Calciul în sarcină. Cât de important este și în ce surse alimentare îl găsești

13. Fără stres

Accentul asupra concepției poate da peste cap toate aspectele vieții tale. Din când în când, luați-vă timp liber de la toate programele pentru a face un copil și pentru a te distra.

Urmăriți-vă hobby-urile, vă bucurați de soare și de compania prietenilor.

14. Sexul dimineața

Saluta ziua dimineții fertile cu sexul – nu este un lucru dificil de planificat, ambii parteneri fiind în pat!

Studiile arată că sperma este cea mai puternică dimineața devreme.

15. Feriți-vă de anumite medicamente

Unele medicamente, deși aparent inofensive, vă pot reduce șansele de a rămâne însărcinate. Prin urmare, discutați cu medicul înainte de a lua orice medicament.

Anumite antidepresive, pilule anti-convulsive, AINS și medicamente hormonale pot să vă împiedice foarte mult șansele de a vă concepe.

Femeile care au avut hormoni de înlocuire tiroidieni, antidepresive, tranchilizante și medicamente pentru astm au întâmpinat, de asemenea, probleme de fertilitate.

De asemenea, corpul dumneavoastră trebuie să elimine orice reziduuri nocive înainte de a putea concepe.

16. Sezonul pentru sex

Este adevărat, unele sezoane sunt mai bune pentru concepție decât altele, deoarece schimbările sezoniere afectează producția de spermă.

Motilitatea spermei este cea mai mare la sfârșitul verii și la începutul toamnei.

17. Mai puține dulciuri

Prea mult consum de gustări zaharoase a fost legat de producția excesivă de adrenalină. Prea mult dulce reduce șansele de concepție.

18. Marele orgasm

E orgasmul feminin o necesitate pentru concepție? Deși nu este o necesitate, ajută la mutarea spermei spre uter.

Orgasmul feminin creează contracții în pereții vaginali și în uter, ajută la motilitatea spermei.

În plus, secreția de lubrifiere naturală face călătoria mai ușoară.

19. Alimente pentru îmbunătățirea concepției

Pur și simplu adăugarea de alimente cum ar fi fasole, semințe de dovleac, cereale integrale, ulei de măsline și somon la dieta ta poate dubla șansele de a concepe, deoarece acestea reprezintă super-alimente în categoriile lor.

20. Îmbunătățirea calității spermei

Bărbații își pot îmbunătăți numarul spermatozoizilor, evitând exercițiile exagerate, mediile foarte calde.

De asemenea, se pot abține de la sex timp de 2-3 zile înainte ca femeia să ovuleze.

Reducerea consumului de alcool și a fumatului a fost cunoscută pentru îmbunătățirea sănătății și viabilității spermei.

Ambii parteneri vor un copil și este necesar să se sprijine reciproc din punct de vedere emoțional și spiritual în acest procesul al concepției întârziate.

Spre deosebire de vremurile anterioare, infertilitatea astăzi nu înseamnă o șansă zero la sută de a avea un copil.

Tehnologia ultimă oră sunt disponibile pentru cuplurile infertile. De multe ori, dacă sunt tratate devreme, cuplurile infertile pot concepe și da naștere copiilor sănătoși.

Cu toate acestea, identificarea problemei devreme este vitală pentru ca acest lucru să se întâmple. Deci, data viitoare urmați aceste sfaturi de sarcină de mai sus pentru a rămâne gravidă rapid.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI