Sfaturi pentru un mariaj fericit. Nu renunțați la prieteni

Chiar dacă vă simțiți bine împreună, nu este cazul să vă însingurați. Nu ar trebui să-i faci câte o scenă de fiecare dată când vrea să iasă cu ”băieții” la o bere sau să plece la pescuit. Totodată, nu-ți neglija nici tu prietenele și pasiunile. Nu este nevoie să stați non-stop împreună pentru a avea o căsnicie fericită. Puțină distanță nu strică nimănui. Apoi, când vă revedeți vă puteți povesti lucruri interesante. Faptul că stai mereu cu cineva poate duce la respingere și saturare, dar chiar și două ore de distanțare te pot face să-l dorești din nou. Nu-l sufoca cu dragostea ta și nu deveni prea dependentă de el.

Secretul căsniciei trainice a Reginei Elisabeta a II-a și a prințului Philip

Sfaturi pentru un mariaj fericit. Comunicarea e importantă

Psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că ”într-o relație, mai ales într-un mariaj, ambii parteneri trebuie să depună eforturi pentru a construi legătura dintre ei. O căsnicie nu este un dat, se construiește zi de zi, cărămidă cu cărămidă. Cum faci asta? Cu răbdare, comunicare, prin luarea deciziilor împreună, prin renunțarea la comportamentul acuzator. Respectați-vă părinții și socrii. Puneți-vă amândoi de acord cu privire la educația copiilor. Ai încredere în el. Nu-i căuta prin telefon, nu-i citi mesajele de pe internet etc. Respectați bugetul stabilit de comun acord. Evitați pe cât posibil, să vă spuneți lucruri urâte la nervi, să vă jigniți. Lista poate continua la nesfârșit”.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer: Ignoră micile probleme ale vieții!

Sfaturi pentru un mariaj fericit. Nu spune lucruri grele la nervi

Nu amenința cu divorțul decât atunci când ai cântărit bine decizia. Niște vorbe aruncate într-o stare de iritare pot avea consecințe dezastruoase. Totodată, nu căuta fericirea în afara cuplului. Dacă intri într-o relație alternativă, vei complica și mai rău lucrurile. Bagajul emoțional și faptul că trebuie să ascunzi de soțul tău anumite fapte nu vor duce la o întărire a relației voastre. Dacă vă certați des, evident că este ceva în neregulă, Probabil că este o nepotrivire între așteptările unuia și ceea ce oferă celălalt. Comunicarea a devenit, probabil, capricioasă și plină de orgoliile amândurora. În acest caz, v-ar ajuta să vă conștientizați problemele și să apelați la un consilier psihologic sau la un mediator care să vă poată ajuta. Nu ar fi cazul să ții morțiș la o împăcare atunci când te-a lovit, te-a înșelat sau te-a mințit în repetate rânduri. Lucrurile nu stau bine nici atunci când nu aveți planuri de viitor comune.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com