Pregătește-te din timp pentru sezonul de reduceri

Cele mai bune oferte nu sunt întodeauna ușor de găsit. Pentru ca să profiți la maximum de sozonul reducerilor de iarnă 2017 ar fi trebuit să ai deja o listă cu obiectele mai scumpe pe care doreai să le cumperi.

Atunci când vrei să faci anumite achiziții, cum ar fi aparate electrocasnice, notează prețurile pe care le afișază magazinele înainte de anunțarea reducerilor. Apoi, compară-le și vezi dacă, într-adevăr, există o reducere.

Nu trebuie să umbli din magazin în magazin, ci poți verifica chiar pe siteul diverselor magazine. Oricum, comanda online este, de cele mai multe ori, cea mai ieftină variantă de a achiziționa un produs.

Cum să nu te păcălești și să găsești cele mai bune oferte la reduceri

Deci, știi deja trucul unor retaileri de a mări (pe tăcute) prețul unui produs cu câteva zile înainte de a anunța reduceri pentru ca, apoi, să-l scadă la momentul cuvenit. Și, de fapt, produsul rămâne mai scump decât era înainte de a se anunța reducerile. Cumpărătorii naivi sau grăbiți vor cădea în plasă, dar tu te vei păzi de aceste trucuri.

Compară prețurile diferite pe care mai multe magazine îl oferă pentru același produs. Dacă vei cumpăra online, ține cont și de taxa de expediere sau de montare. Uneori, ceea ce pare mai ieftin e, de fapt, mai scump, când adaugi acești bani în plus.

Cum găsești cele mai bune oferte: urmărești magazinele preferate pe social media

Urmărește magazinele tale preferate pe social media. De multe ori, acesta este modul de a anunța reduceri și discount-uri speciale. Astfel, vei fi printre primii care află cele mai mari reduceri.

Mai poți intra pe diverse site-uri cum ar fi Olx sau eBay pentru a vedea dacă utilizatorii nu au postat obiectele de care ai tu nevoie la un preț bun. Dar aici trebuie să-ți asumi și riscul că nu va fi exact ceea ce ți-ai dorit.

Lista, esențială pentru a nu cheltui prea mult

Atunci când mergi în magazin sau intri pe site-uri și ai cardul lângă tine pentru a cumpăra ceva, este esențial să ai o listă și să te ții de ea.

Nu vei face prea mari economii dacă vrei să-ți cumperi cel mai ieftin uscător de păr, dar accepți oferat care îți dă, la preț care pare acceptabil și un prăjitor de pâine. Atunci când mai ai un prăjitor de pâine acasă sau nu îl folosești, nu e niciun chilipir să cumperi unul. Cheltuiești bani în plus.

Se mai întâmplă și următorul fapt: cele două produse împreună prezentate ca reducere, să coste mai puțin cumpărate separat decât cumpărate împreună. Așa că trebuie să te documentezi și să fii foarte atentă pentru a găsi cele mai bune oferte în perioada reducerilor.

Sursa foto: shutterstock