Sfârșitul unei relații este una dintre cele mai dificile experiențe prin care poate trece un om. Psihologii aseamănă perioada e după despărțire cu doliul după moartea cuiva drag. Totuși, chiar dacă acestea apar nu este totul pierdut. Dacă amândoi vă doriți, puteți rămâne împreună. Dar este nevoie de efort și determinare pentru a depăși greutățile care apar.
Vă plictisiți împreună
Pare că nu s-a întâmplat nimic, dar momentul în care nu mai îți întrebi partenerul cum a fost ziua lui și el nu mai este interesat de ce ai făcut tu atunci când v-ați întors acasă este un mare semnal de alarmă. Bineînțelles, mai sunt și excepții de la regulă. Dacă ai un bebeluș care are colici, ești pe modul de supraviețuire și poate nu ai ebergia necesară să mai ai o discuție cu soțul despre ce mai face el. Soluția ar fi să vă planificați un timp în care să vorbiți ce vă doriți de la relație și ce puteți face mai departe. Întreabă-ți soțul dacă este fericit, ce sentimente și ce dorințe are. Hotătâți împreună ce veți face mai departe pentru a vă simți mai bine.
Nu mai aveți chef de sex
Există motive fiziologice sau psihologice pentru scăderea libidoului. Dar, de multe ori, în cuplu se instalează o plictiseală. Ori unul dintre parteneri îl respinge în mod constant pe celălalt. Aici pot fi mai multe motive: fie își înșeală partenerul, fie există alte cauze, precum cele amintite. Sexul este un subiect sensibil în orice relație. De multe ori, aduce împreună partneri care altfel nu ar fi fost atrași unul de celălalt. Vezi care este problema în cazul vostru. Dacă este de natură psihologică, poate ar fi momentul să faceți terapie de cuplu. Sau poate doar să mergeți în vacanță împreună.
Sursa foto: