Dacă ai făcut sex neprotejat și te temi că ar putea exista riscul unei sarcini nedorite, iată câteva semne că ești gravidă. Chiar dacă testul de sarcină este cea mai eficientă metodă de a afla dacă ești gravidă, acesta poate da uneori rateuri sau nu funcționează decât dacă îl faci la câteva săptămâni de la contactul sexual neprotejat. Mai jos sunt 5 semne că ai putea fi însărcinată!

5 semne că ești gravidă

  1. Menstruația întârzie. Acesta este cel mai frecvent simptom al sarcinii, dar, cu toate acestea, multe femei nu țin cont de zilele în care au menstruație sau au ciclu menstrual neregulat. De aceea, acest simptom nu trebuie întotdeauna să te sperie.
  2. Sângerările între menstre (spottingul) ar putea fi, de asemenea, semne timpurii ale sarcinii. Aceste sângerări apar de regulă când oul fertilizat se atașează de peretele uterului și apar în cazul a peste un sfert dintre sarcini.
  3. Grețuri matinale ce apar chiar și în primele 2 săptămâni de sarcină. De obicei, stările de vomă apar la câteva luni de la concepție, dar sunt și femei care le experimentează mult mai devreme.
  4. Oboseala și respirația îngreunată sunt alte simptome timpurii ale sarcinii. Potrivit specialiștilor, oboseala extremă de la începutul sarcinii este asociată cu un nivel crescut de progesteron, care joacă un rol important în inducerea stării de somnolență. Pe de altă parte, respirația scurtă și îngreunată poate semnaliza nevoia de oxigen a fătului. Drept urmare, acest simptom, din păcate, nu va dispărea decât după naștere.
  5. Urinare frecventă cauzată de dezechilibrele hormonale ce pot crește fluxul sangvin către rinichi. Pe măsură ce copilul crește, cu atât mai mare va fi presiunea pusă pe vezica urinară.

Sursa foto: 123rf.com