Același lucru se mai spune de bărbații foarte ”dotați”. Dar comportamentul lor ar putea fi provocat de faptul că mai multe femei sunt atrase de ei și atunci tentația este mai mare. La fel se întâmplă și în cazul celor cu trăsături simetrice, care denotă faptul că au gene de o calitate mai bună și mai multe femei și-ar dori copii de la astfel de partneri. Și cum există ofertă, respectivii rezistă mai greu tentațiilor. Pe de altă parte, un risc mai mare îl prezintă bărbații cărora le plac sporturile extreme și par a fi dependenți de adrenalină. Mai siguri sunt cei care par a fi din cale afară de precauți și protectori. De asemenea, bărbații care au anumite probleme ca ADHD sau tulburare bipolară sunt mai predispuși să fie infideli.

Covingerile personale, cele mai importante

Dincolo de aceste ”semne”, mai sigure sunt istoria lui familială și convingerile pe care le are. Dacă provine dintr-o familie în care fidelitatea este prețuită, cel mai probabil să fi aderat și el la valorile părinților lui. Aici spun un cuvânt și genele, dar și comportamentele învățate, care pot fi mai puternice decât ceea ce simte la un momentdat. Satisfacția sexuală în cuplu este un alt factor care îl poate provoca sau nu să te înșele. Dacă e mulțumit acasă, nu are ce căuta în altă parte, nu? În schimb, dacă începe o relație cu tine înșelându-și partenera sau fiind deja însurat, nu prea sunt șanse să nu se întâmple același lucru și în cazul tău mai devreme sau mai târziu.

Cum supraviețuiești alături de un bărbat predispus să înșele

Dacă ai un partener care are impulsul de a fi infidel, este bine te întrebi dacă poți face față unei astfel de relații. Iubitul tău are multe calități și asta te-a atras la el, dar este bine îți dai seama ce îl determină să nu se mărginească la o singură femeie. Caută în alte relații ceva ce nu găsește în cea prezentă? Are un stil de viață și valori „macho” care îl predispun mereu către noi experiențe? Este dependent de dopamina sau adrenalina pe care i-o provoacă experiențele interzise? Există dileme, dar și soluții. Dar, în primul rând, ar trebui să-ți clarifici dacă valorile și stilul tău de viață sunt compatibile cu ale lui. Este un bun moment pentru a apela la ajutorul unui specialist, care poate facilita aceste discuții. Clarificați care sunt nevoile voastre, cum vedeți relația pe viitor și vezi dacă vă puteți pune de acord.”

Sursa foto: 123rf.com