Secretul unei căsnicii fericite: trebuie să iubeşti cu adevărat, nu doar să crezi că iubeşti

Câţi dintre noi îşi pun problema dacă sentimentele faţă de celălalt sunt într-adevăr reale sau reprezintă de fapt o iluzie? Soluţia prin care putem afla răspunsul este să cântărim îngăduinţa pe care o acordăm celuilalt.

Secretul unei căsnicii fericite constă în a relaţiona bine cu partenerul. Aceasta înseamnă să accepţi diferenţele, să asculţi cu răbdare, să ai încredere şi să existe respect reciproc. Dar ca să înveţi să faci toate acestea, trebuie să iubeşti, nu doar să crezi că iubeşti. A-ţi iubi partenerul înseamnă să-l asculţi, să accepţi că are nevoi în funcţie de structura lui de bază și de mediul din care provine, să-i respecţi personalitatea şi să-i acorzi un minim spaţiu pentru sine.

Problemele financiare nu sunt reale motive de despărțire. Dacă doi oameni ţin cu adevărat unul la celălalt, problemele materiale devin secundare şi pot fi rezolvate împreună prin înţelegere şi acceptare reciprocă.

Secretul unei căsnicii fericite: (re)aprinde pasiunea

Timpul erodează pasiunea, iar problemele de zi cu zi o subminează și ele. Totuși, depinde de voi ca, din când în când, să reîmprospătați iubirea voastră și să vă simțiți nu ca la început, ci poate chiar mai bine.

Ar fi bine să vă faceți timp și pentru a sta pur și simplu unul cu celălalt, să vă plimbați, să ieșiți în oraș. Sexul nu este o parte cu totul diferită a relației. Dacă există intimitate între voi, dacă obișnuiți să comunicați ușor și vă face plăcere să fiți împreună, și relațiile intime sunt mai bune. În schimb, atunci când vă întâlniți doar noaptea în pat sau vă certați o bună parte a zilei, și viața voastră sexuală are de suferit.

Când sexul nu mai pare interesant…

O altă problemă ar putea fi faptul că tu nu-i spui ce anume ți-ar plăcea sau ce anume nu-ți place. Dacă ai dureri la contact, mergi mai întâi la medic pentru a vedea dacă nu este o problemă ginecologică. În acest caz, vei urma tramentul indicat. Uneori nu este vorba decât de a folosi un gel care să echilibreze ph-ul zonei respective. Alteori, este cazul să schimbați ceva anume în viața voastră intimă. Poate ai nevoie de un preludiu prelungit. Poate îți lipsește partea romantică a relației. Nu îi reproșa și nu începe o discuție la „rece” în care să îți exprimi nemulțumirile. În schimb, ia inițiativa și propune-i ceva nou sau ceva ce îți plăcea și nu s-a mai întâmplat demult. Cumpără ulei de masaj, lumânări parfumate sau orice altceva ar putea să te „inspire”.

Secretul unei căsnicii fericite: fii seducătoare

Greșeala pe care o fac multe femei este să creadă că, după ani de căsnicie, nu mai e importantă seducția. Dar secretul unei căsnicii fericite constă și în faptul că amândoi se cuceresc și se recuceresc constant unul pe celălalt. Deci, nu trebuie uitat nici acest aspect. Fii subtilă şi ademenitoare. Jonglează cu propriile-ţi atuuri şi, aşa, îi vei stârni simţurile. Pune-ţi în valoare, cu multă convingere, propria strălucire şi îl vei atrage ca un magnet. Atingerile vibrante şi jocurile îndrăzneţe îţi vor aduce în stomac acei fluturaşi care, de fiecare dată, ştiu să facă minuni.

Sursa foto: 123rf.com