Dan: „Tu ești inima din inima mea”

Dan, 32 de ani, spune că „declarațiile de dragoste fac parte din farmecul căsătoriei. Când nu le mai faci, înseamnă că nu îți mai pasă în ce direcție merge căsnicia. Dar ele nu sunt întotdeauna cuvinte”, ne lămurește Dan. „Gesturile, privirea pot spune mai mult”, zice el, adăugând că face zilnic declarații de dragoste. Totuși, „ultima, contabilizabilă și dovedibilă a fost atunci când ni s-a născut copilul și s-a concretizat printr-un inel și aceeași declarație pe care i-o repet de când ne cunoaștem: «inimă în inimă»… E o poveste mai veche. Când eram la școală, am văzut o dată scris pe o bancă «și inima mea are o inimă» și eu, ca un golan, mi-am însușit-o și i-am spus iubitei: «Tu ești inima din inima mea». Eu nu sunt vorbăreț și încerc, de obicei, să-mi arăt dragostea prin cadouri”, a mai adăugat Dan.

Ozana: „Soțul meu mai mult mă tachinează”

Ozana Martin, 34 de ani, povestește că, la început, soțul îi scria sms-uri cu versuri, dar acum, după șase ani de căsnicie, o tachinează și o alintă… „purcel”. „Dar asta e… Bărbații rămân la stadiul de tras fetele de codițe”, spune ea amuzată. Când am întrebat-o cum și-ar dori ca soțul ei să-și manifeste dragostea, mi-a răspuns că ar vrea să îi „zâmbească mai des”. Ozana observă însă că soțul ei are și alte moduri de a-și declara iubirea: „fiind fidel, iubind familia, ajutându-ne la treburile gospodărești. Plus că eu sunt cea mai bună prietenă a lui”.

Marta: „La vârsta mea, sunt mai mult dovezi, decât declarații de dragoste”

Am întrebat-o și pe Marta Jelea, 64 de ani, dacă i se mai fac declarații de dragoste după aproape 35 de ani de căsnicie. Mi-a răspuns că da, „dar acum iubirea se declară altfel, prin fapte”. Iar soțul i-o arată zilnic și tot ce face nu poate fi decât dragoste. Marta și Adrian au trecut prin multe împreună. La început, celorlalți nu li se păreau că ei ar fi cel mai potrivit cuplu, dar ei au trecut peste asta și s-au înțeles. „El lucra ca veterinar la CAP. Era un om dintr-o bucată, dar cu o exprimare mai vulgară. În plus, eu eram mai reținută. Dragostea și-o dovedea fiind om de casă și îngrijind de familie. Eu mi-am arătat-o suportându-i temperamentul vulcanic. Chiar el a recunoscut de față cu alții că îi place asta la mine: că după o ceartă nu țineam supărarea, îl iertam și ne împăcam imediat”. Dar cele mai frumoase declarații de dragoste le-a primit Martha la vârsta ghioceilor în păr. După o boală gravă, când el a fost alături de ea clipă de clipă, Dumnezeu le-a mai dat o încercare: Marta și-a rupt piciorul și a trebuit să stea la pat luni de zile. Și în prezent, îi este greu să meargă, iar Adrian se îngrijește de toate cele ale casei. „Așa că, eu cum să nu văd dragostea lui în tot ce face pentru mine?”, se întreabă ea.

Sursă foto: ewallpaperhub.com