Soacra știe ea ce este mai bine pentru nepotul ei. De aceea, ea este cea care dictează ce trebuie mănânce acesta, educația care i se si petrece cel mai mult timp cu el. În unele cazuri, îl ia la ea acasă și-l înapoiază părinților în week-end…. Poți spune că soacra a ”confiscat” copilul.

Soacra a ”confiscat” copilul – a preluat rolul de mamă fără voia ta

Dacă soacra ta a preluat rolul de mamă pentru copilul tău, s-ar putea să nu te simți chiar bine. Totuși, nu este o situație fără ieșire și poți, încet-încet, să îți recapeți atribuțiile tale. Este esențial să fii diplomată și să-i arăți prețuire. Este clar că știe să facă treabă bună, având în vedere că l-a crescut pe soțul tău. Totuși, trebuie să te lase și pe tine să înveți. Este bine să eviți conflictele deschise, pentru că aceastea îl fac pe copil să fie tensionat și dezvoltă sentimente confuze. Ar fi bine să nu vă certați nici în absența copilului, care poate simți o anumită stare de încordare.

Poveste de viață: Soacra mea e cea mai bună! O spune o noră fericită!

Copilul are nevoie de mamă

”O mamă, oricât de ocupată ar fi, trebuie să se implice în creșterea și educația copilului”, este de Psihoterapeut Cristina Radulescu Ionpărere psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu, argumentând că ”micuțul are nevoie să contruiască o relație bună întâi cu părinții și abia apoi cu ceilalți membri ai familiei și ai grupului social (de ex. prieteni, colegi). Este în multe familii normal ca, pentru început, bunica să ajute destul de mult la îngrijirea noului-născut. Ea are mai mult timp și experiență, dar nu trebuie să fie cea mai apropiată de el. Practic, multe bunici sunt pensionare și se pot dedica mai mult creșterii nepoților, dacă își doresc acest lucru. În general, cele mai multe își asumă acest rol din toată ființa lor, ceea ce nu este rău, dar nu trebuie depășită o anumită măsură. Deci, chiar dacă bunica va avea un rol activ în creșterea micuțului, nu e bine să se ajungă la situația ” soacra a ”confiscat” copilul”.

Citește și: Așa pui capăt războiului noră-soacră

Sursa foto: 123rf.com