În general, ”înaintarea în vârstă aduce probleme oamenilor care nu au investit în dezvoltarea lor personală. Dificultățile din trecut se amplifică. Defectele se accentuează și frustrările devin mai mari”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. De asemenea, adaugă specialistul, ”evenimentele negative pe care nu le poate controla, cum ar fi conflicte la serviciu, în relația de cuplu sau cu copiii pot produce o schimbare în rău a partenerului de viață”.

Citește și: Ce probleme poți avea într-o relație și cum le rezolvi

Schimbare în rău a partenerului de viață. Restabilește comunicarea

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Pentru a înțelege problema reală și nu doar simptomele, ar fi util să restabilești sau să îmbunătățești comunicarea în cuplu. De obicei, schimbarea în rău vine la pachet cu blocaje în relația voastră. Și soțul tău, la rândul lui, are sentimentul că nu e înțeles. Încet, cu răbdare, după ce refaci punțile dintre voi, el va avea din nou încredere în tine. Se va simți din nou valorizat și acceptat exact așa cum este, cu calitățile și defectele lui. În momentul acela, sfatul și părerea ta vor deveni importante pentru el și vei putea să-l influențezi. Trebuie ca el să fie convins că îi vrei binele și că amândoi lucrați împreună și că aveți aceleași interese,”spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Alegerea partenerului de viață. Cele mai frecvente greșeli

Schimbare în rău a partenerului de viață. Când e prea târziu pentru a îmbunătăți ceva

Dacă ai făcut tot posibilul și nu ai reușit să îmbunătățești nimic, ai putea opta pentru separare. Divorțul este o măsura extremă, iar în unele cazuri este foarte traumatică (mai ales dacă aveți copii, de împărțit bunuri comune, etc). Totuși, atunci când este vorba de violență domestică sau dependențe severe ar putea fi singura opțiune valabilă pentru a te pune la adăpost. ”Ai mai putea încerca înainte și o despărțire temporară, care ar putea reprezenta o trecere mai lină către cea definitivă sau o pauză luată pentru reflecție”, sugerează specialistul. Ar putea fi momentul în care îl vei forța să ia hotărârea să se schimbe în bine. Poate până în acel moment nu a realizat cât de serioase sunt lucurile și că te poate pierde.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com