Organizaţi o sesiune de jocuri educative

Pe piaţă există o ofertă foarte variată de jocuri educative, concepute pentru a îmbunătăţi spiritul de observaţie şi capacitatea de memorare ale copiilor, potrivite pentru întreaga familie. Alegeţi un joc în funcţie de vârsta celor mici. În caz contrar, dacă este prea simplu sau prea complicat, ei se vor plictisi repede. Jocurile educative încurajează dezvoltarea creativităţii și dau posibilitatea familiilor să se joace și să învețe împreună.

Faceţi experimente ştiinţifice

Sunt activităţi extrem de potrivite pentru zilele ploioase, pentru că sunt amuzante şi au şi un scop educativ, la fel ca jocurile prezentate mai sus. Pe internet se găsesc numeroase surse de inspiraţie pentru experimente ştiinţifice unice, magice şi care sunt realizate doar din ingrediente care se găsesc de obicei într-o casă. Se pot încadra aici bicarbonatul de sodiu, oţetul, săpunul lichid etc. Este o bună modalitate atât de a petrece timpul împreună ca familie, cât şi de a învăţa câteva elemente de fizică şi chimie. 

O vânătoare de comori

Este o activitate potrivită pentru copii mai mari și mai mulți, pentru că implică formarea unor echipe care pornesc la vânătoare de comori, pe baza unor indicii. Un astfel de joc favorizează lucrul în echipă și stimulează calități diverse, precum ascultarea, comunicarea, capacitatea de a fi lider. Pe scurt, este o activitate distractivă, cu miză concretă, precum o jucărie, promisiunea unui film la cinema sau monede… din ciocolată. 

Faceți pizza

Sau fursecuri. Desigur, este mult mai simplu să faceți o comandă la pizzerie și să vină aburind acasă. Dar prepararea acesteia acasă este o modalitate foarte bună de a petrece timpul împreună, și, de ce nu, de a-i învăța pe micuți câteva din tainele bucătăriei. Copiii se vor distra frământând și întinzând aluatul – și aici își pot pune imaginația la contribuție, pentru că pizza nu trebuie să fie neapărat rotunda -, iar apoi o vor decora cu ingredientele preferate. 

Sau puteți prepara niște fursecuri cu ciocolată. Înmuiate în lapte, vor asigura o porție de bună dispoziție.

Camping acasă

Cine spune că ai nevoie de o poieniţă ca să mergi cu cortul? Poţi instala unul în sufragerie. Nu unul adevărat, deşi există pe piaţă şi mini-corturi speciale pentru cei mici. Însă nu ai nevoie să faci o investiţie atât de mare. Creează unul cu ajutorul unor cearşafuri desfăşurate peste mobile. Pune o plapumă pe jos, perne din belşug sau, dacă ai la îndemână, salteluţe gonflabile pentru mai mult confort. Nu îţi rămâne decât să pregăteşti câteva gustări pentru un picnic servit în cort. 

Petrecere cu ceai

Versiunea mai simandicoasă a picnicului în cort, această activitate este potrivită dacă vrei să profiţi de vremea rea pentru a le arăta copiilor câteva elemente de bune maniere. Vă îmbrăcaţi elegant, aşezaţi masa şi profitaţi de orice gest pentru a vorbi despre bunele maniere. Meniul poate consta în ceai sau cafea pentru adulţi, şi lapte, cacao caldă sau un suc de fructe natural pentru micuţi, plus sandviciuri şi prăjiturele, în funcţie de ce au ales ei şi prietenii lor de pluş.

Cinema la tine acasă

Unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le poți face cu copiii este un să vizionezi un film, stând pe o canapea confortabilă, sub o pătură călduroasă. Lasă copii să aleagă pelicula şi în timpul acesta prepară câteva gustări, o ciocolată caldă şi un bol cu floricele delicioase. 

Când plouă sau este foarte frig şi eşti nevoit să rămâi acasă cu copiii, este destul de dificil să mulţumeşti toată lumea. Însă activităţi precum cele de mai sus (şi altele) pot garanta o porţie generoasă de bună dispoziţie, pentru o zi memorabilă.

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro