Legumele proaspete sunt pline de fitonutrienți și alte elemente- polifenoli și vitamine-  care combat orice tip de inflamație și sporesc dorința sexuală.

Rucola și avocado sporesc libidoul

Rucola e cunoscută de ani buni ca fiind un element ajutător pentru excitarea sexuală, fiind menționată astfel încă din secolul I după Hristos. Conține minerale și antioxidanți care blochează absorbția contaminanților din mediu care afectează negativ libidoul.

Citește și: Care dintre gemeni se naște primul are o importanță deosebită. Cine decide asta?

Sparanghelul este leguma pe care, nu în urmă cu mulți ani, francezii o mâncau de trei ori pe zi înainte cu o săptămână de noaptea nunții, pentru a-și spori libidoul. Studiile au arătat că sparanghelul are efect. Conține mult potasiu care asigură energie, pe lângă faptul că ajută la curățarea rinichilor și tractului urinar .Conținutul de acid aspartic neutralizează amoniacul din organsim, responsabil pentru lipsa dorinei sexuale și apariția oboselii.

Fructul de avocado este bogat în grăsimi bune pentru o inimă sănătoasă. Ajutată să fie puternică, inima pompează sânge, acest lucru fiind esențial și pentru erecție. E cunoscut faptul că bărbații care au probleme cu inima suferă și de disfuncții erectile.

Ardeiul iute e plin de capsaicină, care, se știe, eliberează endorfine. Aceștia cresc și ritmul cardiac, sporesc viteza circulației sângelui și astfel lucrurile devin mai fierbinți în pat.

Sfecla nu este prima pe lista de alimente a multora intre noi dar ar trebui. Sfecla e bogată în nitrați, care se transformă în nitriți din cauza bacteriilor de pe limbă. Apoi, nitrițiis e transformă în oxid nitric, în stomac. Acesta ajută fluxul de sânge să irige penisul , prin dilatarea vaselor de sânge. Studiile au arătat că  sfecla consumată cel puin o dată pe sătămână sporește și rezistența la efort, așadar partidele de sex devin mai lungi.

Citește și: