Romantismul rezistă și după 50 de ani. Și de ce nu ar fi așa? Timp liber la discreţie, experienţă de viaţă plus un bonus de fidelitate, aşa că, la „vârsta de aur”, iubirea capătă dimensiuni noi.

Romantismul rezistă și după 50 de ani, chiar și dacă ați devenit bunici

El cu diplomă de bunic, tu deja la masterat într-ale creşterii de nepoţi, dar nu spuneţi „pas” intimităţii. Ce-i drept, performanţele lui sexuale scad o dată cu andropauza, modificările prin care treci tu îşi pun amprenta asupra intensităţii dorinţei, însă există o mulţime de trucuri cu ajutorul cărora vă puteţi menţine activi în dormitor. Crede în posibilitatea unei vieţi sexuale armonioase! Nu există niciun motiv ca aceasta să nu fie la fel de mulţumitoare ca până acum. Ar putea fi chiar mai satisfăcătoare având în vedere că, odată cu înaintarea în vârstă, îţi descoperi mult mai bine propria sexualitate, dispar temerile legate de sarcină şi, astfel, capeţi mai multă libertate în plan sexual.

Romantismul rezistă și după 50 de ani, atunci când gândirea erotică împrumută experienţe noi

Romantismul nu are vârstă, dar ca să nu dispară trebuie să aveţi grijă şi de viaţa sexuală. Convieţuirea în cuplu este o permanentă provocare, o aventură pe care v-aţi asumat-o cu bucurie şi pe care, acum, trebuie să o desăvârşiţi. Cu puţină imaginaţie, vei descoperi o grămadă de experienţe incitante care dau trăirii erotice dimensiuni noi, explorabile. Aminteşte-ţi că satisfacţia sexuală poate fi atinsă şi dincolo de contactul sexual propriu-zis. Preludiile lungi şi tandreţea menţin vie flacăra pasiunii. Atingerile uşoare, sărutările pătimaşe şi complicitatea care s-a creat, în timp, între voi creează un magnetism aparte.

Probleme în obținerea orgasmului? Cum să ai o viață sexuală împlinită

Romantismul rezistă și după 50 de ani. Nu asculta de gura lumii!

S-a tot vehiculat ideea că, la o vârstă respectabilă, efortul susţinut în timpul actului sexual poate dăuna sănătăţii, dar nu este deloc aşa. Sexul nu slăbeşte inima ci, dimpotrivă, o întăreşte. Previne riscul de a face o boală cardiovasculară şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Sângele care „fierbe” primeneşte celulele, organele şi muşchii cu oxigen proaspăt şi, drept urmare, ţine la respect oboseala şi boala.

4 ingrediente absolut necesare ale unei relații care rezistă în timp

Romantismul rezistă și după 50 de ani. Dragostea, cecretul unei vieți lungi

Vreme vine, vreme trece… dar nu rămâne la toate rece! Îţi spunem noi secretul. Sexul şi-a câştigat pe drept titlul onorific de „leac miraculos de viaţă lungă”. Odată cu plăcerea obţinută, are loc o descărcare de DHEA, hormonul căruia i se mai spune „elixirul longevităţii”. Plăcerea şi satisfacţia estompează semnele lăsate de trecerea timpului. Trăieşti mai mult, mai sănătos şi mai plăcut datorită unei vieţi sexuale active.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com