Există și oameni care își cunosc partenerul în această perioadă și ajung să fie împreună. Alții dau un plus de romantism relației în această perioadă. Fiecare cuplu ”își găsește echilibrul între romantism și realism, între povestea de dragoste și rutina zilnică”, remarcă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Cum decorezi casa de sărbătoare

Romantici de Sărbători. Bine sau rău?

Dacă doi soți reușesc ”să dea mai mult farmec relației în diferite ocazii, cum ar fi Sărbătorile de iarnă, este un lucru pozitiv. Depinde de fiecare pereche în parte modul în care își creează propriile amintiri frumoase și cum adaugă mai multă poezie în viața de zi cu zi”, spune specialistul.

Citește și: Cele mai romantice destinații pentru luna de miere (vezi GALERIA FOTO)

Cum putem fi mai romantici de Sărbători. Învață limbajul iubirii

Scriitorul american Gary Chapman vorbea despre cele cinci limbaje prin care se manifestă dragostea: cuvinte (declarații), tandrețe fizică, servicii, cadouri sau timp petrecut împreună. Ar fi bine să ții cont și de faptul că partenerul ar putea prefera unul din aceste ”limbaje”, pe când tu, un altul.

Gesturi romantice

Putem fi romantici și după sărbători prin câteva gesturi mici. Trebuie să comunicați în mod eficient pentru a ajunge la un numitor comun și fiecare să se simtă cu adevărat iubit. De exemplu, dacă tu crezi că cineva care te ajută la treabă ține la tine cu adevărat, vei fi mai puțin impresionată de declarații de dragoste. În schimb, poate soțul tău va aprecia friptura gustoasă pe care i-o gătești, dar nu se va simți iubit de tine decât dacă vei petrece timp cu el. Așa că romantismul poate fi înțeles altfel de fiecare dintre voi. Învățați să vorbiți pe limba celuilalt și veți fi amândoi mai fericiți.

Sursa foto: 123rf.com