Rolul tatălui în educația copiilor. Beneficiile apropierii de figura paternă

Rolul tatălui în educația copiilor nu este unul minor. S-a constatat că femeile care au fost lipsite de afecțiunea tatălui au mai multe probleme în viața de cuplu – fac alegeri nepotrivite, schimbă des prietenul etc. În general, copiii ai căror tați sunt implicați în educația lor se adaptează mai ușor schimbărilor și înfruntă mai ușor problemele. Învață mai bine la școală. Au o inteligență emoțională mai mare. Sunt mai independenți și curajoși. Cei care cresc cu ambii părinți își vor face ușor prieteni de ambele sexe.

Citește și: Ziua tatălui: Tații au un rol cheie în dezvoltarea copiilor

Rolul tatălui în educația copiilor atunci când părinții sunt divorțați

Există cazuri, deși rare, în care bărbatul ar vrea să-l viziteze, dar mama îi pune diverse piedici. Poate ea nu își propune neapărat să facă asta, dar practic nu îl lasă să vadă copiii prin ceea ce face. De exemplu, îi impune un program rigid de vizite, imposibil de respectat pentru el sau nu îi îngăduie să stea singur cu cei mici. Astfel, din cauza conflictului dintre părinți, ei ajung să nu-și mai vadă tatăl. Dacă acesta este și cazul tău, ai putea fi mai binevoitoare cu „fostul” de dragul copilului vostru.

Nu-l critica

Rolul tatălui în educația copiilor este unul minor și pentru că unii bărbați simt că nu sunt pricepuți la asta și nu au capacitatea să recunoască acest lucru. Așa că vor găsi tot felul de pretexte și ar putea da impresia că nu țin la cel mic. Alți tați sunt încorsetați de prejudecăți și au senzația că doar mamele sunt cele care au această sarcină. Unii nu au fost implicați de mamă de la început și nu au ținut pasul cu evoluția lui. Cunosc cazuri de tați care își întreabă fiul de ziua lui câți ani a împlinit. Iar alții, pur și simplu, nu au răbdare și se simt depășiți. Atitudinea ta critică față de soț nu va ajuta. Tații au nevoie de indicații precise și de toleranță pentru că ei fac tot ce pot.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com