În primul rând, nu dispera. Toate mariajele au și momente bune, și momente mai dificile. Cheia menținerii căsniciei este să nu lași micile probleme să se dezvolte și să devină mari. Pare simplu, dar, de multe ori, ne trezim pe neașteptate cu dificultăți pe care ni se pare că nu le putem depăși. Apelează la resurse pentru o căsnicie la ananghie.

Resurse pentru o căsnicie la ananghie: ce v-a atras unul la celălalt

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Pentru a vă salva căsnicia, ”puteți utiliza resursele care v-au adus împreună: valorile comune, hobby-urile, ceea ce v-a atras la început unul la celălalt, trăsătorile de personalitate, stilul de viață similar etc. Cuplul poate apela și la ”ancore” exterioare, cum sunt: filmul sau melodia preferată, locul din oraș iubit de amândoi, activitatea pe care o făceați cu drag împreună (plimbări prin parc, jocuri de societate etc.)”, vă sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. Cel mai important lucru la care să vă gândiți este ”ceea ce v-a motivat atunci când ați hotărât că veți fi împreună toată viața, la bine și la rău. La începutul relației v-ați simțit fericiți și împliniți, iar acum nu mai sunteți? De ce?”, întreabă specialistul.

Vrei o căsătorie fericită? Iată care sunt cele mai bune sfaturi

Resurse pentru o căsnicie la ananghie. Cereți ajutorul

Un alt pas este să mergeți mai departe și să găsiți și alte resurse de a vă salva căsnicia. ”Puteți cere ajutor oriunde – de la google search la prieteni comuni, de la cărți și reviste la specialiști în domeniu. Totul este să filtrați critic și rațional sfaturile primite. Ține cont de faptul că nu există rețetă miracol pentru salvarea relației, dar există informații utile care vă pot ajuta. Există resurse exterioare, dar puterea de a schimba ceva și motivația se află în voi înșivă”, spune psihoterapeutul. Este important să lucrați împreună. Dacă amândoi vă doriți să reușiți, sunt mai multe șanse de succes. Dacă el nu se implică, poți începe doar tu, dar, cu timpul încearcă să-l faci și pe el să-l incluzi și pe el în lupta de a vă salva căsnicia.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com