A fi respinsă de partener poate fi una dintre cele mai grele experiențe. Este foarte greu să treci peste suferința provocată. Interesant este că mulți oameni (bărbați și femei) au tendința să fie atrași de persoane care îi vor refuza.

Atunci când realizezi că nu ți se răspunde cu aceeași afecțiune, te poți simți rău chiar și din punct de vedere fizic. Totuși, încet-încet, poți să înveți să te bucuri din nou de viață și să alegi mai bine data următoare. Va dura un timp până vei accepta situația așa cum este ea. Amintește-ți că tristețea pe care o simți este doar ceva temporar. Experiența pe care o trăiești acum nu înseamnă că așa ceva se va repeta în viitor.

Citește și: Partenerul are probleme de potență? Ce este de făcut

Chiar dacă ești respinsă de partener, poți să-ți faci viața frumoasă

Atunci când ești respinsă de partener, încearcă să te concentrezi pe altceva. Pentru a-ți schimba starea de spirit, fă sport. Mergi la sală sau la înot. Exercițiul fizic și socializarea te vor scoate din starea proastă pe care o ai. Așa că sună-ți prietenele și ieșiți să dansați.

Când ai fost respinsă de partener, te va ajuta să înveți ceva nou. Te poți înscrie la un curs. Pe lângă provocarea intelectuală, așa poți cunoaște oameni noi. Posibil să nu fie prințul pe care-l visezi, dar îți poți face prieteni și poți să ieși din ”carapacea” ta. Faptul că ai amici cu care să socializezi îți crește stima de sine și te face să uiți eșecul pe care l-ai trăit. Călătoriile sunt un alt mod bun de a te reîncărca cu energie pozitivă. Există mai multe cluburi care organizează drumeții. Nu te vei mai simți singură și adrenalina descoperirii naturii te va ține în priză.

Citește și: Cum îți dai seama dacă partenerul este un mincinos

După ce ai fost respinsă de partener, nu ceda primului venit

Nu încerca imediat să-ți găsești alt prieten, pentru a-ți demonstra că poți fi iubită. Vei vedea că nu ai nevoie de un bărbat în viața ta pentru a fi fericită. O relație împlinită te va completa și va aduce un plus de culoare vieții tale, dar te vei putea simți foarte bine și de una singură. Atitudinea de siguranță de sine va atrage ca un magnet. Vei vedea că vor fi mai mulți bărbați care vor dori să se întâlnească cu tine, atunci când te vor vedea că emani bucurie. Deci, mai târziu, vei avea de unde să alegi.

Fii tu însăți, chiar dacă ai fost respinsă de partener

Pare că totul s-a terminat atunci când ai fost respinsă de partener. Uneori, nu este totul pierdut și merită să încerci să-l (re)cucerești. ”O femeie poate atrage atenția unui bărbat preluând inițiativa printr-un zâmbet cald. Poate să-i dea semne de interes prin limbajul trupului sau chiar printr-o glumă. Ori poate începe ea o discuție”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Sigur, el va răspunde prin anumite semnale sau nu”, adaugă el. Pentru a avea cât mai multe șanse de reușită, specialistul te sfătuiește: ”nu are rost să încerci să pari ceva ce nu ești. Poți să-ți câștigi partenerul doar dacă el este atras de personalitatea ta unică. Nu există trucuri care să funcționeze pe termen lung. Mai bine îți descoperi punctele forte și le prezinți într-o manieră cât mai sinceră, autentică și carismatică”.

Citește și: Împăcarea cu el după o despărțire dureroasă? Nu e imposibil, dar…

Când puteți continua relația, chiar dacă ai fost respinsă de partener la un momentdat

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă iubitul tău s-a îndepărtat de tine și a început să te respingă, este clar că au existat anumite motive. Atunci când au existat și momente bune, poți porni la redresarea relației de la acestea. Ceea ce aveați în comun poate constitui un punct de plecare pentru a construi ceva nou. Dacă există încă semne de atracție reciprocă, gândiți-vă la un proiect comun. Petreceți din nou timp împreună și construiți ceva. În acest caz, puteți redresa situația. Dacă ajungeți mereu la certuri, critici, dispreț, sarcasm și vă luptați tot timpul pentru putere, înseamnă că nu sunt șanse de a reconstrui relația. Divergențele dintre voi sunt prea adânci. Stilul de viață este prea diferit,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com