Dacă este vorba de ”sex ca sport”, înseamnă că fericirea pe care ți-o aduce nu este mai mare decât să mănânci felul de mâncare favorit sau să vezi un film bun… Dar ce este mai important este calitatea relației, persoana iubită.

Studiu – oamenii nu au fost mai fericiți

Un studiu citat de New York Times arată că frecvența mai mare a actelor sexuale nu face oamenii mai fericiți. Cercetătorii de la Carnegie Mellon University au intervievat 64 de cupluri căsătorite și i-au întrebat de câte ori au relații intime, cât de bună este experiența în sine și cât de fericiți sunt, în general. Au aplicat chestionare care le măsurau starea de spirit și energia. După aceea, au fost rugați să dubleze frecvența actelor sexuale. De exemplu, dacă făceau sex de două ori pe lună, urmau să facă de două ori pe săptămână sau dacă aveau relații intime de trei ori pe săptămână, urmau să crească frecvența la șase.

Mai puțină energie și entuziasm

Starea de bine a subiecților a înregistrat scăderi, mai ales în ce privește nivelul de energie și entuziasm, la fel și calitatea actelor sexuale. Atât bărbații, cât și femeile au raportat că nu a fost mai distractiv. De ce se întâmplă asta? ”Pentru că o relație sexuală împlinită înseamnă a te bucura de legătura cu celălalt, iar acest lucru nu ține doar de frecvență”, remarcă psihologul american Evan Marc Katz care mărturisește că îi înțelege foarte bine pe subiecții studiului. ”Singura dată în viața mea când nu mi-a mai plăcut sexul a fost atunci când soția mea și cu mine am vrut să concepem un copil. Era un stres îngrozitor când viața noastră sexuală era dictată de testele de ovulație și nu de ritmul nostru natural”, spune el.

Sursa foto: 123rf.com