De ce relațiile se destramă mai ușor. Oamenii nu sunt dispuși la compromisuri

Răspunsul ar putea fi că generațiile de acum nu sunt pregătite pentru sacrificiile pe care este nevoie să le facă. Ca să rămâi într-o relație, trebuie să faci compromisuri, de a oferi dragoste necondiționată chiar atunci când celălalt pare că nu merită. Dar noi am fost educați și ne educăm copiii într-o civilizație a confortului. Nu trebuie să sufere deloc. Tot timpul trebuie să se simtă bine. Relațiile se destramă mai ușor pentru că partenerii caută să se simtă bine tot timpul. Nu mai vor să aibă îngăduință unul pentru celălalt și să-i treacă cu vederea greșelile și defectele. Bineînțeles, violența domestică sau alte fapte extreme nu ar trebui tolerate.

De ce relațiile se destramă mai ușor. Tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea

O altă problemă este că tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea. Vor un partener de distracție, nu unul de viață. De aceea, relațiile se destramă mai ușor atunci când intervine cea mai mică urmă de plictiseală. Ne dorim pe cineva cu care să mergem la petreceri, nu pe cineva lângă care să putem tăcea și să ne simțim bine. Atunci când încep micile probleme care nu se pot evita, ne gândim imediat să schimbăm partenerul. Nu de dorim predictabilitate și rutină în cuplu, lucruri normale într-o căsnicie.

Cele mai frumoase versete biblice despre căsătorie care îți pot fi de folos

Soluția ar putea fi răbdarea și realismul

De aceea, este mai greu să menții o relație în care unul sau amândoi caută doar părțile bune și pleacă la cel mai mic semn că nu ar merge bine. Astfel, relațiile se destramă mai ușor. Soluția ar putea fi răbdarea și realismul. Nu te poți aștepta la acel ”au trăit împreună până la adânci bătrânețe” fără conflicte sau probleme. Vor fi boli, copii care plâng noaptea, momente de criză financiară, dar e bine să știi că poți trece peste ele având alături pe cineva. Poate mai sunt posibile frumoase povești de dragoste și în ziua de azi. Dar nu sunt ca în filme sau ca în cărți. Sunt, pur și simplu, ca în viață, cu bune și cu rele. Stă în puterea voastră să fie mai multe amintiri frumoase decât probleme.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com