Chiar dacă băiatul este însurat și are propria familie, mama soacră are pretenția, de obicei, să ocupe același loc important în viața lui ca înainte. Așa că poate fi greu să ai o relație bună cu soacra. Aproape întotdeauna este nemulțumită de nora ei, dă sfaturi pe care nu i le cere nimeni și încearcă să se impună în familia tinerilor.

Desigur, există și soacre care vor să aibă o relație de familie normală cu nurorile lor și se bucură că, prin căsătoria fiului, au obținut o fiică. Dar, dacă ai o soacră care consideră că nici o femeie nu este bună pentru fiul ei, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să păstrezi un echilibru în relația cu ea. Primul pas este să uiți de zicala „soacră, soacră, poamă acră”.

Citește și ce poți să faci atunci când soacra nu te place

Cum să ai o relație bună cu soacra: Distanța te păzește de conflicte

Când ai intrat în familia soțului, ai descoperit principii și tradiții de familie, probabil, diferite de ale tale. Inevitabil, ești aruncată în competiție cu mama soțului care are tot felul de calități și este cea mai iubită din familie. Dacă locuiești departe de socri, întâlnirile rare trebuie să fie prilej de bucurie. Revederile scurte te ajută să te ferești de comentariile răutăcioase și chiar de certuri. Primește-ți socrii cu un zâmbet larg când vă vizitează și ai grijă să nu le lipsească nimic. Fii diplomată, închide ochii când unul din ei mai face o gafă și adu-ți aminte că tot ceea ce contează este armonia din familie. Când vor pleca, necazurile vor fi uitate, iar soacra ta va aprecia că ai fost o gazdă bună.

Cere-i sfatul în bucătărie

Competiția din bucătărie este, de obicei, cel mai greu obstacol pentru tânăra noră. Soacra ta, probabil pensionară, are suficient timp să gătească tot felul de mâncăruri delicioase. Pentru ca să ai ai o relație bună cu soacra, cere-i sfatul în bucătărie. Ca să-ți mulțumești soțul, fie înveți tot ce știe ea mai bine și o faci fericită că poate să îți dea sfaturi, fie alegi un stil modern de a găti și îți convingi soțul că există și mâncăruri mai bune decât ciorba de perișoare sau sarmalele. Curând, va aprecia și soacra ta salatele mediteraneene sau specialitățile italiene. Important este să nu respingi orice sfat culinar pe care ți-l dă soacra. Vei avea de învățat câte ceva și din experiența ei în bucătărie.

Cum să ai o relație bună cu soacra: Nu o critica

Deseori, și nora are prejudecăți despre socri. Nu porni cu piciorul stâng în viața de familie și nu pleca de la premiza că orice soacră este rea. Nu o critica niciodată pe mama soțului tău de față cu alte rude sau cu fiul ei. Chiar dacă ai dreptate să fii supărată, soțul tău va suferi. Nu pica nici în extrema cealaltă, să joci teatru ieftin și să o lingușești tot timpul. Fii sinceră și păstrează o distanță respectuoasă dacă simți că nu ești acceptată cu brațele deschise în familia ei.

Nu este ușor să fii nora unei soacre pretențioase, dar soluții se găsesc întotdeauna pentru a avea o relație bună cu soacra:

  • Incearcă să găsești preocupări comune și să întreții o discuție plăcută cu soacra ta despre ceea
    ce o interesează.
  • Ascultă-i sfaturile cu răbdare, chiar dacă nu se potrivesc cu stilul tău de viață.
  • Arată-i respect pentru că ea le este copiilor tăi bunică și îi iubește din toată inima.
  • Refuză cu diplomație când se oferă să gătească și să îți facă ordine în casă.
  • Dacă relația dintre voi două este tensionată, o discuție sinceră în prezența soțului poate rezolva totul.

Citește și: Cum să închei războiul noră-soacră

Sursa foto: 123rf.com