Pierderea partenerului de viață reprezintă una dintre cele mai mari traume pe care le poate suferi cineva. Perioada de refacere depinde de la om la om. Există mai mulți factori care îl pot influența, cum ar fi durata căsătoriei, existența copiilor sau modul în care a avut loc decesul, dar și sensibilitatea specifică a fiecăruia. O moarte care survenit după o perioadă de lungă suferință își pune o amprentă puternică”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Îți idolatrizează fosta soție

Multe femei care ezită să se întâlnească cu un bărbat divorțat, preferă un văduv. Dar ar trebui să știi că el, ”spre deosebire de bărbatul divorțat, își idolatrizează fosta soție. A uitat deja care au fost problemele căsniciei lor, iar calitățile partenerei sunt hiperbolizate sau reinventate. Printr-un deces prematur, partenera devine un simbol, un ideal. Relația cu un văduv este un drum sinuos și complex, care necesită empatie, multă răbdare și afecțiune. Dacă nu ești pregătită parcurgi acest drum, mai bine nu îl începe”, te sfătuiește specialistul.

Când mai bine zici ”pas” unui bărbat văduv

În general, cei mai mulți văduvi își doresc o altă relație, în speranța că viața lor va fi ca înainte. Unii încep să își caute o altă parteneră la scurt timp după moartea soției, pe când alții pot aștepta câțiva ani până să facă pasul. Alții se consolează cu faptul că nu vor mai găsi niciodată pe cineva ca soția decedată. Cu un bărbat care face parte din ultima categorie ar fi bine să nu te întâlnești, pentru că pierzi timpul și s-ar putea să fii rănită.

Sursa foto: 123rf.com