Poate te gândești că, după ce au trecut câteva ore după ce v-ați certat, nu mai are rost să discuți și așa că cel mai bine ar fi să reacționezi imediat. Totuși, psihologul Cristina Ion-Rădulescu te atenționează că „cel mai bine ar fi să nu te cerți deloc, dar dacă se impune o discuție, o puteți amâna până veți fi doar voi doi. În felul acesta, emoțiile se mai domolesc. Reacțiile nu vor mai fi atât de virulente. Rațiunea va lua locul emoțiilor și, în final, veți ajunge să discutați liber fără să țipați unul la altul”. Află și alte reguli care să te ajute să ai o viață armonioasă în cuplu.

Reguli pentru bună înțelegere

  • Atunci când te superi pe el, nu-ți aduce aminte de toate greșelile pe care le-a făcut în trecut și nu le aduce în discuție. Rezolvă o problemă o dată.
  • Nu crede că îi ghicești gândurile. Întreabă-l în loc să presupui că lucrurile sunt așa cum crezi tu.
  • Când ești nemulțumită de ceva, nu vorbi prea mult deodată. Spune două-trei propoziții, după care așteaptă răspunsul lui, pe care să îl și asculți. Toți suntem tentați să ne formulăm în gând ceea ce avem de spus mai departe atunci când celălalt vorbește, dar nu e ceva constructiv. Nu vei putea să înțelegi cu adevărat punctul lui de vedere.

Emoțiile pot fi stăpânite

Dacă el este cel care începe o ceartă în public, nu uita că ceea ce simți în acele momente reprezintă Cristina Radulescu-Ion psihologemoțiile tale și că le poți controla. Roagă-l discret să aștepte până mai târziu când veți discuta despre tot ce dorește. În caz că nu înțelege și insistă, poți pleca de lângă el, argumentând că nu vrei să faceți o scenă. Dacă tu ești cea care nu ține cont de privirile celor din jur, nu uita că îți va fi mai greu să te împaci cu el după ce l-ai umilit în fața altor oameni. În plus, el va avea ocazia să își aleagă din public susținători, ceea ce te va înfuria și mai tare, pentru că ceea ce este de discutat este numai între voi.”

Sursa foto: 123rf.com