Copiii trebuie să realizeze că regulile de bune maniere nu sunt ceva desuet. Nu este un comportament fals, ci este modul de a ne acorda respect unii altora. Multe din aceste conduite sunt foarte simple și micuții și le pot însuși fără prea mare greutate de acasă. Iată câteva comportamente pe care ar trebui să le învețe până la 7 ani:

5 reguli de bune maniere pe care toți copiii ar trebui să le știe: Să salute și să spună ”la revedere”

Te simți uneori stânjenită atunci când ai oaspeți, iar copiii tăi îi ignoră aproape în totalitate? Este important să salutăm atunci când ne întâlnim cu cineva și să ne luăm rămas bun atunci când ne despărțim. Această regulă ar fi bine să fie respectată și în casă, între membrii familiei. Dacă adulții fac așa, și cei mici vor prelua acest obicei.

Codul bunelor maniere. 25 de reguli pe care toată lumea trebuie să le știe

5 reguli de bune maniere pe care toți copiii ar trebui să le știe: Să rețină numele persoanelor

Oamenilor le place să audă că numele lor a fost reținut și este folosit de noile cunoștințe. Este bine și să-l pronunți așa cum trebuie, chiar dacă este un nume mai neobișnuit. Pentru a nu uita, învață-l pe micuț să-și facă jocuri de cuvinte prin care să țină minte mai ușor. În plus, poate repeta atunci când persoana se prezintă sau în timp ce vorbește cu ea. De exemplu, să spună ”îmi pare bine că te-am cunoscut, Maria!”.

5 reguli de bune maniere pe care toți copiii ar trebui să le știe: Copiii nu trebuie să fie tot timpul atenției

În urmă cu câteva zeci de ani, se aștepta de la copiii cuminți să fie cât mai tăcuți și să nu-și facă simțită prezența la o întrunire socială. Acum, din contră, micuții sunt centrul atenției. Totuși, chiar dacă sunt adorabili, micuții trebuie să știe că adulții au momentele lor în care vorbesc între ei. Este un lucru bun să învețe acest lucru, mai ales că nu va putea să fie vedeta grupului tot timpul, nici în viitor.

5 reguli de bune maniere pe care toți copiii ar trebui să le știe: Să arate respect persoanelor mai în vârstă

Pentru un copil, ar putea părea ciudat că trebuie să-i acorzi respect cuiva doar pentru că este mai mare ca tine. Totuși, vârsta aduce experiență și înțelepciune. De aceea, este important să te porți cum se cuvine cu cei care sunt mai mari decât tine. Nu a trecut mult timp de când părinții își învățau copiii mai mici să le spună primilor născuți ”nene” și ”nană”, ca semn de prețuire.

4 reguli de bune maniere pe care toți copiii ar trebui să le știe: Să respecte spațiul privat

Una dintre regulile care par de la sine înțelese și, de aceea, este de multe ori ignorată, este respectarea spațiului privat al celuilalt. Atunci când stai lângă o persoană necunoscută respecți o anumită distanță, pentru a nu ”intra în sufletul ei”. Totodată, atunci când mergi pe stradă, nu trebuie să fie nevoie ca oamenii să te ocolească. Ambele persoane care vin din sens opus trebuie să-și facă loc una alteia pentru a trece.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com