Regreți că l-ai înșelat? Există oameni care apreciază ce au avut abia după ce au pierdut. La fel se poate întâmpla și-n cazul celei care și-a înșelat bărbatul. Totuși, este greu să refaci o căsnicie unde încrederea a fost pierdută în acest fel. O relație în care femeia a fost infidelă poate fi foarte greu «pansată». În general, bărbații tolerează foarte greu trădările.

Regreți că l-ai înșelat? Încearcă să-ți repari relația

Probabil că ai ajuns să-l înșeli pentru că nu te mai mulțumea relația voastră. Acum, regreți că l-ai înșelat. Îți dai acum seama că soluția nu era găsirea unui alt partaner. În foarte multe cazuri, aceleași dificultăți apar și în noile relații. Avem tendința să căutăm același tip de bărbat. Pe de altă parte, anumite probleme apar în viața noastră pentru că avem nevoie să evoluăm și trebuie să învățăm o lecție din ceea ce ni se întâmplă.

Cel mai probabil, dacă fugi de ceva anume, nu vei face decât să te confrunți cu aceleași lucruri mai devreme sau mai târziu. Pune pe hârtie nemulțumirile tale și găsește o altă cale de a le rezolva. Poate fi și o discuție sinceră cu partenerul, dar în care să îi spui ce ai vrea să schimbi în căsnicia voastră și ce ați putea face amândoi. Nu începe prin a-i face reproșuri pentru că o ceartă nu va ajuta. În cazul în care mariajul vostru a rezistat unei astfel de încercări, veți avea o legătura mai solidă.

Regreți că l-ai înșelat. Îi spui ce ai făcut?

”Dacă l-ai înșelat și nu știe, fă în așa fel încât să nici nu afle. Descarcă-ți sufletul la terapie, la preot, dar nu unei prietene care poate duce vorba. Împacă-te cu tine și mergi mai departe”, te sfătuiește psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. ”În cazul în care a aflat, vei vedea câtă disponibilitate are să treacă peste infidelitate. Dacă are, depinde de amândoi să reușiți să vă reconstruiți încrederea și să puteți continua. Trebuie să știi că rănile lasă cicatrici adânci. Lucrurile nu mai pot fi la fel în urma unei astfel de experiențe”, spune specialistul.

Citește și: Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva…

Dacă regreți că l-ai înșelat, încercați terapia de cuplu

”Am întâlnit în terapie persoane care mi-au mărturisit că o aventură le-a recimentat relația. Făcând comparație, au putut să aprecieze din nou ceea ce aveau deja acasă, dar nu mai vedeau. Asta e însă valabil pentru cel care a călcat greșit. Pentru cel care a fost înșelat, lucrurile stau diferit, mai ales dacă a aflat. Încrederea dispare. Există o stare de insecuritate emoțională. Are un comportament evitant și suspicios. Dispare intimitatea psihologică și poate chiar și cea sexuală. Dacă tu crezi că-l mai iubești, mergi la un psiholog. Încercați terapia de cuplu. Personal, caută soluții pentru a repara ceva, nu pentru a înlocui. Când ai permis altei persoane să intervină în căsnicia ta, atunci nu ți-ai respectat promisiunea făcută la început. Te-ar fi deranjat și pe tine dacă situația ar fi stat invers,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com