Există oameni care ne fac să ne simțim hărtuiți sufletește, nesiguri, obosiți, deprimați, chiar neputincioși. Așa recunoști un vampir emoțional. În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, o persoană care declanșează în noi astfel de senzații neplăcute se poate numi “vampir emoțional”, ne stoarce pur şi simplu de energie.

Legendele despre vampiri spun că simți la început o atracție inexplicabilă față de acea persoană, apoi îți suge sângele până te lasă fără vlagă, Ajunge să te omoare sau te poate transforma într-un vampir. Același lucru se întâmplă și așa recunoști un vampir emoțional. Psihologul Laura Maria Cojocaru consideră că sunt cel puţin 3 metode prin care putem identifica vampirii emoţionali din viaţa noastră, astfel încât să putem lua o decizie privind relaţia cu aceştia, în deplină cunoştinţă de cauză.

Citește și: 5 moduri să nu mai absorbi energia negativă a persoanelor din jurul tău

Cum recunoști un vampir emoțional. Este foarte atrăgător

Vampirii emoționali sunt atrăgători, au harul de a-ți intra pe sub piele, au abilitatea de a se transforma cu ușurință în ceea ce vrei tu să vezi la ei, par altfel decât ceilalți (chiar sunt altfel decât ceilalți, doar că nu într-un sens pozitiv!), uneori chiar afirmă că ei nu sunt ca ceilalți pentru că asta și vor să-ți inducă pentru a te atrage.

Cum recunoști un vampir emoțional. Te stoarce de energie

Vampirii emoționali te storc în mod constant de energie prin atitudinea lor. Psihologul american Brett Blumenthal îi numea “mâncători de viață”.

Cum recunoști un vampir emoțional. Te transformă negativ

Ajungând lipsit de energie, fără să fii conștientă, poți deveni la rândul tău un vampir energetic în preajma persoanelor pozitive.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com