La PumpkinFest 2019 în București, timp de patru zile, familiile cu copii și toți cei pasionați de tradițiile de toamnă sunt așteptați să participe la cel mai mare atelier de sculptat dovleci de până acum. Toți cei care au personalizat unul sau mai mulți dovleci sunt invitați să-i urce pe zidul înalt de 4 metrii și să contribuie astfel la realizarea recordului.

PumpkinFest 2019. Spectacol unic

Organizatorii PumpkinFest 2019 și-au propus să pună împreună 30.000 de dovleci personalizați și să formeze un zid înalt de 4 și lung de 100 de metri. În fiecare seară, zidul de dovleci va fi iluminat, creând astfel un spectacol unic și o atmosferă de neuitat.

Dovleac copt, castane coapte, must și vin de casă, plăcinte și prăjituri cu dovleac, cu bânză sau cu mere, supă de dovleac, pastramă de berbecuț, coaste de porc la grătar, burgeri de vită, porc sau de rață, pește, sarmale, specialități internaționale precum gyros, sushi, hot dog, burrito, taco, pizza, ciocolată de casă, cannoli cu dovleac, clătite, papanași, scovergi, poale în brâu, sunt doar câteva dintre preparatele de care se vor putea bucura participanții la PumpkinFest 2019. Timp de patru zile Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din București (intrarea Charles de Gaulle) va fi umplut cu mirosul preparatelor delicioase.

Ateliere de creație, face painting și caricaturi de groază, parada costumelor la PumpkinFest 2019

Pentru că perioada festivalului se potrivește perfect cu sărbătoarea de Halloween, organizatorii au pregătit mai multe ateliere de creație care să insufle atmosfera acestei sărbători. Copiii împreună cu părinții sunt așteptați la ateliere de pictură pe ceramică, sau pe lampioane în formă de dovleac, la ateliere de sculptură și pictură pe dovleci, ateliere de împâslit dovleci din lână, face painting monstros sau tatuaje cu henna de Halloween. De la festival nu o să lipsească nici codițele cu ață sau caricaturile.

Diminețile de weekend, începând cu orele 11:00, sunt dedicate jocurilor și concursurilor. MC Lia Gherman, împreună cu micii vrăjitori vor anima atmosfera și îi va provoca pe copii, dar și pe părinți să se joace, să alerge și să danseze cu dovlecii.

Citește și: Documentarul ”Colectiv”: premiera nord-americană la Festivalul de Film de la Toronto

Peste 40 de designeri prezenți la târgul din cardul PumpkinFest 2019

Decorațiuni din lemn, bijuterii din cupru, argint sau rășină, jucării realizate manual și haine pictate de artiști talentați, toate vor fi prezentate în cadrul târgului de designeri din cardul festivalului. Peste 40 de designeri și artiști hand made și-au anunțat participarea la festivalul ce va avea loc între 24 și 27 octombrie. Produsele vor fi dedicate tuturor categoriilor de participanți, de la copii, la tineri, femei sau bărbați pasionați de obiecte făurite manual cu atenție și grijă pentru artă și frumos.

Intrarea gratuită la PumpkinFest 2019

Festivalul se deschide zilnic la orele 10:00. Intrarea la PumpkinFest 2019 este gratuită pentru toți participanții, organizatorii dorindu-și să invite cât mai mulți oameni să se bucure de atmosfera uimitoare pe care o va crea zidul de dovleci personalizați.

Pe vremuri, în noaptea de 31 octombrie, când are loc Halloween-ul, dovlecii sau napii erau scobiți și iluminați și puși la vedere pentru a alunga spiritele rele. Între timp, personalizarea dovlecilor a devenit un exercițiu de dezvoltare a creativității, copiii întrecându-se în culori și forme deosebite.

Cei care doresc să-și antreneze creativitatea, să se bucure de atmosfera de neuitat oferită de zidul de dovleci iluminați sau pur și simplu să sărbătorească toamna cu toate culorile și gusturile ei deosebite, sunt așteptați în toate cele patru zile în Parcul Regele Mihai I.

 

Citește și:

Sursa foto: Wishfest.ro