Provocările unei mame de fotomodel: Este nevoie de multe sacrificii pentru a reuși

”În cazul în care a primit păreri de la profesioniștii din industria modei că are șanse să devină model și poate face o carieră, nu te poți împotrivi. Dacă faci asta, strici relația dintre voi și crești un viitor adult frustrat și blazat. Posibil să nu treacă niciodată peste sentimentul de inadecvare, peste tristețea că nu face ceea ce dorește în viață. Totuși, atunci când o lași să-și urmeze visul, supravegheaz-o îndeaproape. Fii alături de ea cât de mult posibil. Păzește-o de pericolele care o pândesc la tot pasul în această lume sclipitoare. Va vedea și ea, cu timpul, că totul pare fascinant din exterior, dar atunci când ai intrat în breaslă, este nevoie de multe sacrificii pentru a reuși”, observă psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

O adolescentă de 14 ani, care lucra ca model, a murit din cauza epuizării chiar înainte să urce pe podium: „Mami, sunt atât de obosită. Tot ce îmi doresc este să dorm”

Provocările unei mame de fotomode: Pericole și oportunități

”Pericolele sunt numeroase: expunerea la o vârstă mică la un mediu sexualizat, încercarea de a fi abuzate de bărbați maturi, drogurile, nopțile nedormite. La alt nivel, fata ajunsă aici își poate însuși o anumită superficialitate în abordarea vieții. Își poate pierde reperele morale și poate avea impresia că doar banul este cel care dictează mersul lumii. Nu afirm că acestea sunt principiile care conduc această industrie, dar sunt riscuri inerente la care sunt expuse minorele angajate. Oportunitățile nu sunt nici ele de lepădat. Dacă reușește, va avea parte de faimă, câștiguri consistente, călătorii în locuri exotice etc. Chiar dacă rămâne la un nivel relativ modest, în care are doar câteva prezentări locale și reclame, tot va face rost de bani de buzunar sau pentru a-și finanța anumite hobby-uri în timpul liceului sau al facultății.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com