Problemele financiare pot distruge o relație. Pare uneori că este mai greu în doi decât de unul singur. Apar neînțelegeri, certuri și parcă nu puteți să ajungeți la bună învoială. Totuși, există și numeroase avantaje. Împreună puteți fi mai puternici. Dacă sunteți o familie, ”puteți să lucrați împreună și să vă planificați bugetul, cheltuielile, economiile și să vedeți cum să ieșiți dintr-o situație dificilă”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Cât de afectați sunt copiii crescuți doar de un părinte

În ce condiții problemele financiare pot distruge o relație

Dacă partenerii au valori și priorități diferite, este foarte greu ca ei să lucreze ca o echipă. Probelemele care apar din aceste deosebiri afectează toate aspectele relației, inclusiv cel financiar. De aceea, trebuie să vă gândiți și să … mai profund. Vedeți dacă doriți să fiți împreună la bine și la rău, să lucrați ca echipă, să aveți o strategie comună, să faceți totul împreună. Ori sunteți mult prea diferiți, vă doriți lucruri opuse, nu doriți să faceți compromisuri, nu doriți să evoluați și să vă adaptați. În acest al doilea caz, viitorul relației este compromis din start.

Citește și: Unul dintre voi pleacă la muncă în străinătate? Nu trebuie să fie sfârșitul relației!

Posibile soluții ca problemele financiare să nu-ți distrugă relația

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Pentru ca partenerii să se certe mai puțin, ar putea să aleagă să-și gestioneze separat banii și să existe o sumă pusă de fiecare pentru traiul în comun. Astfel, fiecare dintre ei ar fi mai independent. Totuși, această soluție ar șubrezi și mai mult relația. Pe de altă parte, chiar dacă au deja probleme, soții își pot face un plan comun pentru a depăși dificultățile financiare și chiar pentru a ajunge împreună la prosperitate. Satisfacția reușitei este mult mai mare, atunci când lucrezi cot la cot cu persoana iubită pentru un scop comun,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com