Din punct de vedere fiziologic, s-a ajuns la concluzia , statistic vorbind, orgasmul la femei are nevoie de un preludiu mai lung și mai complex. Acesta se declanșează mai târziu decât cel masculin”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Așa că, până la un punct, problemle în obținerea orgasmului sunt normale. De asemenea, adaugă el, ”trebuie făcută diferența între orgasmul vaginal si cel clitoridian. Este interesant și cum se pot combina cele doua variante.

Nu crede tot ce vezi în filme

O parte din vina problemelor în obținerea orgasmului la femei o poartă și filmele porno sau anumite cărți, care dau impresia că femeile sunt tot timpul gata de amor și capabile ușor să ajungă la extaz. De aceea, mulți bărbați rămân cu ideea că nu au de făcut mare lucru pentru partenerele lor, iar ele cred că este ceva în neregulă, dacă nu pot avea orgasm la comandă.

Adevărul este că majoritatea femeilor sunt absolut normale, chiar dacă nu obțin orgasm la fiecare act sexual. Este interesant că în urmă cu câteva zeci de ani, o întreagă generație de medici a crezut că există femei care nu sunt capabile să ajungă la climax. Se mai întâmplă un fenomen. Există cupluri care încep cu o viață sexuală foarte satisfăcătoare. Totuși, pe măsură ce trece vremea, lucrurile încep să stea din ce în ce mai prost. Specialistul spune că și acest lucru este normal.

Durerea de cap declanșată de activitatea sexuală

De ce apar probleme în obținerea orgasmului. Contează și relația de iubire

În prezent, se știe că orice femeie poate ajunge la orgasm (sau chiar să aibă orgasm multiplu), dacă circumstanțele sunt favorabile. Aceasta înseamnă să aibă un partener care ține la ea, este înțelegător, o cunoaște bine, știe cum să o ajute să se relaxeze și să o facă să ajungă pe culmile plăcerii.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

La bărbați, punctul maxim se obține mai ușor, în mare parte automat, ca urmare a ejaculării. La femei, acesta este legat și de sentimentele de iubire și de romantismul care înconjoară actul în sine. De cele mai multe ori, ele își găsesc împlinirea sexuală atunci când se simt prețuite și apreciate. Bineînțeles, există și femei care se simt foarte bine în relații întâmplătoare și care nu le leagă prea mult afectiv, dar rămân o minoritate.

Citește și:

Orgasmul este așa ușor de obșinut! Află cum!

Lipsa orgasmului. Cauzele și rezolvarea lor