Atunci când sunt probleme cu școala răspunsul nu este tot timpul mutarea într-o altă unitate de învățământ. La început, ar fi bine să investighezi și să te uiți cu atenție. Este, într-adevăr, o problemă? Te-ai înșelat sau este, într-adevăr ceva, dar care poate fi trecut cu vederea?

Probleme cu școala? Vorbește despre ele

Pe de altă parte, multe probleme cu școala pot fi discutate și remediate. Poți vorbi direct cu persoana în cauză sau cu conducerea. Pentru lucruri mai grave, poți merge chiar la inscpectorat. Important este să nu pornești la drum în căutarea de vinovați, ci să cauți o soluție. Privește personalul didactic ca fiind parteneri în educația copilului tău, nu dușmani.

Citește și: Școală de stat sau școală privată? Ce alegi pentru copilul tău? Părerea psihologului

Probleme cu școala? Implică-te în rezolvarea lor

În primul rând, ar fi bine să te gândești mai mult înainte de a face alegerea grădiniței sau a școlii. Stabilește anumite criterii, vezi ce este mai important și hotărăște împreună cu copilul. Dacă pare că te-ai înșelat, nu te pripi să tragi concluzii. Poate este nevoie de timp de adaptare. În plus, este nevoie de o legătură mai apropiată cu școala și cu învățătoarea, educatoarea sau profesorii. ”Relația cu școala, grădinița și cu personalul didactic se construiește pas cu pas”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. ” O relație bună cu învățătoarea / educatoarea se repercutează pozitiv în relația copilului cu ei și invers. Aceasta nu înseamnă plocoane, atenții, cadouri sau alte atitudini de acest gen. Înseamnă o comunicare bună cu profesorii, implicare în proiectele scolii, în comitete, în acte de decizie, responsabilitate și implicare în procesul educational, spre binele copilului”. Învață-l pe cel mic și să respecte cadrele didactice. Ai și tu o atitudine politicoasă față de ei pentru a le da un exemplu. Dacă o critici constant și o privești de sus, la fel va face și copilul tău.

Sursa foto: 123rf.com