„Problemă” este un cuvânt obișnuit cu care se confruntă fiecare individ în viața de zi cu zi.

Fără probleme se pare că viața este incompletă sau că o persoană care spune că nu are nici o problemă nu trăiește deloc o viața.

Problema nu pare a fi o problemă dacă există modalități de a o rezolva. Efectele problemelor se întâmplă atunci când nu au nici o rezolvare.

Acum auzi des despre multe fete se sinucid din cauza unei probleme sau a iubitului, iar cel mai mare dezavantaj aici este că părinții nu știu nimic despre ceea ce se întâmplă în viața fiicei lor.

Când află daunele au avut loc deja. Este important ca părintele să știe ce fac, cine se întâlnesc, ce se întâmplă în viața lor, etc.

Despre adolescență se spune că este cel mai periculos grup de vârstă, deoarece copilul ia decizii greșite, care-i pot afecta viața.

Această vârstă în sine pare să aibă o mulțime de schimbări, cum ar fi schimbările corporale, mediul înconjurător, oamenii, comportamentul etc.

Are doar 17 ani, dar fiica lui Will Smith deja a trecut printr-o cumpănă majoră în viață. Dezvăluirea cutremurătoare făcută de Willow Smith

Este important ca la această vârstă părintele să fie prietenos cu copilul lor, deoarece, fără o legătură, adolescentul nu va veni la el după ajutor.

În această vârstă particulară, un adolescent are nevoie de îndrumare, îngrijire adecvată de la părintele lor. Ignoranța părintelui poate face situația să se înrăutățească.

Părintele ar trebui să fie prietenos și să vorbească cu copilul în fiecare zi.

Este important atât cât este necesar și nu ar trebui să fie strict, ar trebui să fie mai calm și mai ușor de înțeles.

Fără sprijinul lor, adolescenții nu vor putea să lupte împotriva oricărei probleme.

Preocuparea și înțelegerea reciprocă sunt necesare aici.

Probleme ale adolescentelor – 11 lucruri pe care părinții ar trebui să le știe

1. Aspectul

Ei bine, acesta este primul și cel mai obișnuit lucru pentru o adolescentă. Se îngrijorează foarte mult despre formă, imagine, aspect, culoare etc.

Aspectul contează foarte mult pentru fete, începând de la păr, față, îmbrăcăminte.

Și există alte fete în școli care sunt foarte populari pentru aspectul lor și strălucirea lor și cele care nu sunt nici unul dintre acestea se simt neglijate.

Astfel, vor încerca să atragă atenția asupra lor apelând la diferite machiaje, haine, coafuri, nu mereu din cele mai potrivite.

Părinții ar trebui să ajute adolescenta să scape de această obsesie.

Aceasta nu este o problemă ușoară de manevrat sau de neglijat, iar părintele trebuie să aibă grijă când fetița lor se confruntă cu o astfel de problemă și ar trebui să o ajute.

2. Întâlnirile

Această vârstă este cea mai înfiorătoare și mai periculoasă, pentru că în această epocă particulară, fiecare persoană se simte precum Romeo și Julieta.

Noua persoană din viața fetei devine mai importantă decât părintele.

Adolescenta nu ar trebui să țină astfel de secrete fsță de părinți. Și părintele ar trebui să fie atent la aceste probleme, deoarece poate provoca probleme care nu pot fi rectificate mai târziu.

3. Depresia

Depresia un cuvânt comun și, de asemenea, o fază comună a acestei perioade.

Dar cum se întâmplă, de ce se întâmplă este o întrebare comună cu care se confruntă cineva și care este capabil să răspundă.

Părinții ar trebui să știe ceea ce face fata lor și ce se întâmplă în mintea ei și ar trebui să o ajute să treacă peste această perioadă.

4. Hărțuirea

Aceasta este cea mai gravă cauză a persoanelor care au gânduri de suicidere.

Cele mai multe dintre adolescente se confruntă cu acest lucru și nu le împărtășesc apropiaților.

Persoana hărțuită știe cât de dureroasă și umilitoare este situația.

5. Prietenie

Acum, prietenii de o zi se schimbă frecvent, ca o haină. Fetele care sunt introvertite și au probleme în comunicare trec prin multe.

Părinții ar trebui să fie prietenoși cu fetele lor și ar trebui să le dea încrederea că trebuie să cunoască oameni noi și să încerce să fie prietenă cu ei.

6. Stimă de sine

Încrederea este cel mai important lucru pe care cele mai multe dintre fete nu o au. Părinții ar trebui să le ofere încredere făcându-le să se familiarizeze și cu lumea exterioară.

Tampoanele interne pot fi folosite de adolescente? Sunt sigure sau nu?

7. Dependența de internet

Aceasta nu este o problemă în sine, dar poate deveni una gravă.

Din anumite puncte de vedere, social media poate veni periculoasă.

Copila fără experiență poate pica în plasa multor bărbați care-și petrec timpul agățând tinere pe internet.

Părinții ar trebui să le explice adolescentelor cum stă treaba la acest capitol, mai ales dacă ele nu au nicio informație despre asta.

8. Stresul

Părinții ar trebui să știe ce le deranjează pe adolescente, ce anume le provoacă stres în viața de zi cu zi.

Nimic nu trebui să treacă neobservat, iar comunicarea cu copilul este extrem de importantă.

9. Băutură și fumat

În această epocă începe dependența de fumat și băutură.

Toată lumea începe prin a spune că vrea doar să încerce o singură dată, dar ajung să o facă zilnic.

Părintele ar trebui să controleze aceste situații prin discuții și exemple argumentate.

Sarcina în adolescență. Semne și simptome care îți arată că ești însărcinată

10. Sarcina în adolescență

Așa cum am discutat că în această vârstă fetele și băieții ajung să ia decizii care pot fi dăunătoare și nu pot fi rectificate.

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă fata. Multe adolescente pot ascunde sarcina, pot face avort sau se pot sinucide.

Părinții ar trebui să coopereze și să înțeleagă și ar trebui să contribuie la rezolvarea acestei faze.

11. Sexul la minori

Curiozitatea față de sex este normală la vârsta adolescentă, iar părintele are o misiune importantă.

Trebuie să-și pregătescă copilul pentru viața sexuală, să-i explice cum stă treaba fără jenă.

Trebuie discutat calm, protector și înțelegător. Părinții de azi au trecut și prin asemenea momente și ar trebui să realizeze ce înseamnă sprijinul necondiționat.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto