Vara aceasta va fi prima vacanță de vară fără teme pentru elevi! Vacanța începe pe 17 iunie pentru elevii din învățământul preuniversitar, cu excepția claselor a XII-a care au încheiat anul școlar pe 26 mai și a celor de clasa a VIII-a, care vor lua vacanță pe 9 iunie.

Prima vacanță de vară fără teme pentru elevi este indicată de Ordinul Ministerului Educatiei nr. 5893, apărut la finalul lui 2016. Acesta stabilește ca „în perioada vacanței, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învățământul primar și gimnazial”, informează site-ul .portalinvatamant.ro.

Nici notarea temelor pentru acasă nu e obligatorie

Faptul că nu trebuie să dea teme, apare în Ordinul Ministerului Educației ca recomandare, nu ca impunere, dar profesorii ar trebui să o respecte. Chiar dacă nu fac asta, elevii nu sunt obligați să se conformeze. Ordinul stabilește și că „notarea temei pentru acasă nu este obligatorie”, alături de faptul ca temele pentru acasă nu trebuie folosite ca pedeapsă pentru elevi.

Trucuri cum să împachetezi lucrurile mici când pleci în vacanță

Când începe prima vacanță de vară fără teme pentru elevi

Vacanța de vară începe pe 17 iunie pentru elevii din învățământul preuniversitar, cu excepția claselor a XII-a care au încheiat anul școlar pe 26 mai și a celor de clasa a VIII-a, care vor lua vacanță pe 9 iunie.

Citește și: Meditații gratuite pentru elevii care vor să dea examen la Politehnică

Sursa foto: 123rf.com