Ar trebui să conștientizezi de unde vin aceste temeri. Cel mai des întâlnit motiv este dorința de a controla ceea ce ți se întâmplă. Evident, nu ai cum să știi cum va decurge întâlnirea cu un om pe care nu îl cunoști prea bine. O altă sursă de anxietate la prima întâlnire sunt așteptările despre cum ar trebui să fie această experiență. În mintea noastră, o întâlnire e bună doar atunci când descoperi în celălalt chiar sufletul tău pereche. Stresul vine și din faptul că te gândești că ar trebui să fii ”la înălțime”. De aceea, s-ar putea să te porți altfel decât de obicei și să nu fii tu însăți. Dar există și metode de a face stresul care înconjoară prima întâlnire să dispară.

Cum să fii relaxată la prima întâlnire

Realizează că această întâlnire nu este o chestiune de viață și de moarte. Ai tot ce-ți trebuie pentru a fi o persoană împlinită și fericită și fără el. Nu ai nevoie de un altul pentru a te completa. Odată ce conștientizezi acest lucru, vei putea să mergi la prima întâlnire cu o detașare sănătoasă. E frumos să împarți viața cu cineva, dar nu trebuie să aștepți ca de acea persoană să depindă fericirea ta. Dacă nu vei mai gândi așa, îți va fi mult mai ușor să legi o relație și acea relație să meargă. În plus, atunci când ești mulțumită de tine și de viața pe care o duci, atragi bărbații ca un magnet. Și nu uita: o atitudine detașată este sexy.

Nu merge la prima întâlnire cu așteptări prea mari

S-ar putea să mergi la prima întâlnire îngrijorată că nu-l vei găsi trăsăturile ideale pe care le cauți în bărbatul respectiv. Dar ar trebui să te concentrezi doar pe primul pas – acela de a cunoaște mai bine pe cineva și de a te simți bine în seara respectivă (să vezi un film, să stați de vorbă la o terasă, să vă plimbați prin parc etc.). În loc să te concentrezi să vezi din prima dacă el este chiar perechea ta ideală sau nu, bucură-te, pur și simplu, de întâlnire. Având asta în minte, ai putea fi și mai relaxată.

Citește și:

Prima întâlnire… după divorț

Test: Ce șanse ai la o relație fericită cu el?

Sursa foto: 123rf.com