Cu frica nu se-nvață

Momentul primei zile de școală este emoționant și plin de neprevăzut, așa că este bine să-i formezi o imagine pozitivă despre experiența pe care urmează să o trăiască. În niciun caz să nu dai o conotație negativă Începerii școlii. Nu îl amenința, niciodată, cu fraze de genul: „Lasă că vezi tu când vei Începe școala!” sau „Acum mergi la școală, s-a terminat cu joaca!”. Dacă procedezi astfel, impactul negativ nu va întârzia să apară. Mai precis, copilul va asocia școala cu un spațiu În care urmează să fie pedepsit și va respinge, din prima, ideea frecventării unui asemenea loc. De aici, apar certurile nesfârșite și episoadele celebre de plâns isteric. Așa că, frica nu este o armă bună!

Nimeni nu s-a născut învățat

Povestește-i despre prima ta zi de școală, Împărtășește-i emoțiile prin care ai trecut și vorbește-i despre prietenii buni pe care ți i-ai făcut printre colegi. Destinde-l cu întămplări haioase din perioada școlii și asigură-l că, și pe el, Îl vor aștepta multe momente frumoase. Este foarte important să pornească pentru prima dată pe drumul spre școală fiind convins că va descoperi lucruri noi și interesante acolo. Dacă dorește și îi creează mai mult confort, lasă-l să ia cu el o jucărie dragă. Promite-i că, după ore, veți sărbători în oraș prima zi de școală. În plus, asigură-l că arzi de nerăbdare să-ți împărtășească impresiile lui, la un suc și o prăjitură.

Din greșeli învață

Află care sunt îngrijorările lui legate de începerea școlii și încearcă să-l liniștești. Explică-i de ce trebuie să meargă la școală ci fă-l să înțeleagă că îi acorzi toată încrederea. Acest lucru îl va ajuta la dobândirea independenei. În plus, nu face o tragedie, dacă vine cu o notă mică acasă. Insuflă-i o atitudine de învingător, fă-l să-și dorească singur rezultate mai bune.

Citește și:

Micul prinț George, prima zi de școală. Imaginile sunt adorabile. Motivul pentru care Kate Middleton a lipsit de la acest eveniment important din viața băiețelului

 

 

Sursa foto: 123rf.com