Există persoane care jonglează cu una sau mai multe relații și pot iubi doi parteneri în același timp. Dar oare este vreo femeie capabilă poarte aceeași afecțiune ambilor? Poți iubi doi bărbați în același timp?

Citește și: Femeile și bărbații nu pot trăi fără sex? Fals! Află adevărul

Relații complicate

Nu, nu poți iubi doi bărbați în același timp”, este de părere psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. ”Poți însă să fii implicată într-o legătură emoțională, să crezi că iubești și, totuși, să te îndrăgostești și de altcineva. Se impune o precizare: a te îndrăgosti este o reacție hormonală. Și când spun asta, nu mă refer doar la partea sexuală. Are legătură cu dopamina, serotonina, oxitocina care ne sunt stimulate în prezența persoanei care ne-a atras atenția. Dar toate acestea trec relativ repede. Fie se transformă în sentimente durabile și trainice, fie dispar cu desăvârșire. În acest ultim caz, ai senzația că ți s-a luat un văl de pe ochi și vezi cum este persoana în realitate,” a adăugat specialistul.

Când pare posibil iubești doi bărbați în același timp

De obicei, se consideră că relația erotică este unică. Mai ales femeile sunt considerate a-și dori și oferi exclusivitate unui singur bărbat. În dragostea romantică investim foarte multă energie și resurse, așa că pare normal să te dedici doar unui om. Le este greu mamelor să-și iubească toți copiii cu aceeași intensitate, darămite unei persoane să aibă același tip de afecțiune pentru doi parteneri romantici.

Poți iubi doi bărbați în același timp? Pare ilogic. Un mod plauzibil de a explica o astfel de situație este că o anumită relație nu o satisface total, dar nu are curajul să iasă din ea. Găsește alte caracteristici pe care și le dorește la un alt bărbat și altele la un altul. Poate dacă o femeie se găsește în această situație, niciunul dintre cei doi nu este cel potrivit pentru ea și poate nu ține la niciunul cu adevărat. Ori se mai poate întâmpla să fie vorba de două legături romantice aflate într-un stadiu diferit: una ar putea fi în stadiul de început și cealaltă într-o etapă ulterioară, mai matură.

Complicații de neevitat când iubești doi bărbați în același timp

Un mod de a explica faptul că poți iubi doi bărbați în același timp ar fi că dragostea romantică apare datorită unor trăsături semnificative ale partenerului. De aceea, a iubi mai multe persoane, ar fi să apreciezi anumite calități pe care le au. Astfel, poți alcătui bărbatul ideal luând de la fiecare trăsăturile care îți plac. Dar oare este realist să faci așa și este, practic, posibilă o conviețuire sau o alternare în așa fel a timpului petrecut cu fiecare, astfel încât toată lumea să fie fericită? Greu de crezut.

Poți iubi doi bărbați în același timp? Când ar putea să funcționeze

În cazul cel mai bun cei doi nu știu unul de celălalt. Sau cel care este mai nepăsător sau mai deschis știe, pe când celălalt nu. S-ar putea ca oamenii care ajung în această situație să fie cei cărora le este teamă de despărțire. Adică nu se mai simt bine cu actualul prieten, găsesc altul, dar nu pot pleca din relația precedentă.

Citește și: Semne că vrea să te înșele. Fii atentă la ele!

Când iubești doi bărbați în același timp, întotdeauna cineva suferă

Psihoterapeut Cristina Radulescu Ion”Iubirea adevărată se bazează pe sentimente bine sedimentate, durabile în timp și în diferite contexte, stabile. Ei bine, acestea creează o stare de confort emoțional ușor predictibil în timp. Dar exact această previzibilitate care duce la rutină e cea care pune la încercare sentimentele și poate provoca plictiseală. Astfel, dă șansa unei persoane noi sa ne intre în suflet. Cel mai bun sfat este eviți o astfel de situație încă din primele momente. Nu da curs emoțiilor pentru că, în final, doi din cei trei implicați au de suferit: femeia întotdeauna și unul dintre cei doi.

E drept ca la început e plăcut și ne gândim ca e un flirt nevinovat și că putem controla totul, că soțul nu va afla. Știm dela alții mai pățiți ca noi ca ar trebui evităm situația asta ca să rămânem liniștiți în relația tihnita de acasă. Dar…. Până nu trecem și noi prin experiența asta parcă nu credem ce ni se spune. La final, contează cât de sinceră ești cu tine însăți. Dacă decizi ca ești nefericită cu actualul partener, mai bine îi pui punct înainte de a găsi altul,spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Sursa foto: 123rf.com