Pofta de sex a femeilor dispare mai repede decât te-ai fi așteptat

Un studiu publicat recent în British Medical Journal scoate la iveală detalii surprinzătoare privind pofta de sex a femeilor. Potrivit unui chestionar la care au răspuns 4.839 de bărbați și 6.669 de femei, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, care au avut cel puțin un partener de sex în ultimul an, pofta de sex diminuată este mai accentuată în cazul doamnelor.

Potrivit rezultatelor obținute, 15% dintre bărbați și 34% dintre femei au declarat că viața lor sexuală are de suferit din cauza rutinei sau a lipsei de timp pentru a experimenta în dormitor.

Specialiștii au descoperit că lipsa poftei de sex are legătură nu doar cu vârsta înaintată și probleme de sănătate inerente înaintării în vârstă, ci și cu infecțiile de tract urinar care fac imposibil un act sexual de calitate. De asemenea, au fost consemnate tulburări de natură emoțională în rândul celor care nu au poftă de sex.

„Multe cupluri fac eforturi pentru a depăși rutina și problemele care duc la lipsa poftei de sex. O nouă poziție sexuală sau giugiuleala în locuri neobișnuite ar putea fi soluții la rutina pe care o experimentați pe plan amoros”, spune David Klow, proprietarul unui centru de consiliere de cuplu din Chicago și autorul cărții You Are Not Crazy: Love Letters From Your Therapist (n. red. – Nu ești nebun. Scrisori de dragoste de la psihiatrul tău).

Și totuși, de ce își pierd femeile pofta de sex într-un număr mai mare decât bărbații? Răspunsul, crede psihologul Ramani Durvasula, este că femeilor nu le mai rămâne prea mult timp pentru a se bucura cu adevărat de o partidă de sex ca la carte. Locul de muncă, îngrijirea copiilor, gătitul, spălatul, călcatul și cine știe ce alte activități gospodărești le știrbesc femeilor din timpul lor liber și, prin urmare, nu mai au timp suficient pentru ele însele, pentru a se odihni sau îngriji așa cum își doresc. Acest lucru are, evident, repercusiuni și asupra vieții sexuale de cuplu, partidele fiind din ce în ce mai rare până dispar de tot.

Soluția cea mai la îndemână pentru astfel de situații: un „quickie”. Pe românește, o partidă de amor scurtă, dar intensă, fără cină romantică, lumânări parfumate sau masaj erotic. (Vezi care sunt beneficiile incredibile ale masajului cu miere) Astfel de reprize de sex spontane pot readuce femeilor și bărbaților pofta de sex pierdută.

O altă cauză a lipsei de interes pentru partidele de amor poate fi și stresul, care are consecințe nefaste asupra întregului organism. Vezi cum poți face față stresului!

Sursa foto: 123rf.com