Copilul tău pare cuprins de plictiseală în vacanță? Iată câteva idei să-l scoți din starea asta și să-l ții departe de calculator, tabletă sau smartphone. Cel puțin pentru o vreme…

Cursuri pe placul lui

Ai putea să îl înscrii la niște cursuri de vacanță. Poate ar vrea să se perfecționeze la limba engleză sau să învețe croitorie pentru a le face haine păpușilor sau – de ce nu? – chiar și adulților. Oricare ar fi pasiunea lui, vezi ce posibilități există în zona în care locuiți. Unele ar putea fi chiar gratuite.

Înscrie-l la bibliotecă

Cărțile fac cu greu competiție distracțiilor multimedia, dar, dacă îl înscrii la cea mai apropiată bibliotecă, ar putea redescoperi plăcerea lecturii. Nu trebuie să ții neapărat să fie din lista cu lecturi obligatorii pe vacanță, ci lasă-l să-și aleagă ce i-ar plăcea mai mult, din oferta dedicată vârstei lui.

Vizitează orașul tău, ca un turist

Nu uita nici de mersul la ștrand sau de atracțiile din împrejurimi. De când nu ați mai fost pe la grădina zoologică sau botanică? Vara este momentul de a-ți explora propriul oraș. De ce atunci când vizitezi un loc străin bifezi toate obiectivele turistice, dar când este vorba de locul în care trăiești nici nu te gândești că ar fi ceva interesant de văzut. Fii sigură că și celui mic îi va surâde o mică „excursie” de genul acesta. Fii atentă și vezi că există zile în care se poate intra gratuit la muzee sau există reduceri.

Un nou hobby

Dacă ai un copil mai mare, poți să-l încurajezi să înceapă un hobby nou, un proiect la care să lucreze vara aceasta. Poate ar vrea să facă fotografii și să ilustreze, astfel, fiecare zi sau să își facă un ierbar ori insectar. Sau ce ar fi dacă ar învăța să grădinărească? Poate avea grijă de flori sau legume în propriul balcon sau în grădină, dacă aveți.

Joaca în aer liber

Nu trebuie să lipsească joaca în aer liber, la care se poate adăuga practicarea unui sport: badminton, mers pe bicicletă, fotbal etc… Dacă ai un parc în apropiere unde știi că îl poți lăsa să se joace fără nicio problemă, ești mai mult decât fericită. Dacă nu, încearcă să găsești o alternativă. Poate este vreun bunic disponibil să îl scoată afară sau puteți să vă grupați două-trei mămici și să luați una dintre voi copiii celorlalte, pe rând, în limita timpului pe care îl aveți. Așa are și colegii de joacă asigurați.