Când ai decis să-ți faci un piercing nu te-ai gândit la momentul în care vei rămâne însărcinată.

Acum că te pregătești să devii mamă, nu știi ce anume să faci – să îl scoți sau nu, mai ales dacă este în zona ombilicală sau intimă.

Care dintre gemeni se naște primul are o importanță deosebită. Cine decide asta?

Piercing-ul în timpul sarcinii

Când vine vorba de piercing-uri în timpul sarcinii, confortul este un factor important în decizia de a le menține sau nu pe loc.

În funcție de locul în care se află piercing-ul, sânii și burta aflate în creștere pot determina bijuteriile corpului să se prindă pe haine sau să irite pielea.

În acest caz, modificarea temporară a dimensiunilor bijuteriilor corpului sau eliminarea lor vă poate ajuta să vă scutiți unele dintre disconforturi.

Adițional, piercing-ul ar trebui îndepărtat imediat dacă apare roșeață, iritație, inflamația.

Ce ar trebui să facă un cuplu înainte de a deveni părinți

Dacă vei alăpta la sân nu o vei putea face cu piercing-ul acolo, căci se poate chiar infecta locul, astfel că mai bine îl scoți.

Dacă ai unul în zona genitală și nu ai experimentat nicio neplăcere până în momentul nașterii, depinde de tine dacă îl păstrezi sau nu.

Singură te vei convinge de stările neplăcute și vei renunța la el.

Pentru anestezia generală, specialiștii îți pot recomanda să-ți scoți bijuteria din limbă sau din nas.

Cât de plăcut ar fi din punct de vedere estetic, ele fac parte din tine, dar cu mult mai importantă este siguranța ta și a viitorului bebeluș.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto