Pericol de divorț. Obiceiuri enervante

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Există ”obiceiuri enervante, care derivă din stiluri de viață, valori sau educație diferite. La începutul relației, gradul de toleranță al soților este mai mare și văd mai mult părțile pozitive decât cele negative ale celuilalt”, constată psihoterapeutul Tedy Creștin. Multe femei ajung să fie într-o relație sau chiar să se căsătorească cu un bărbat care le enervează profund prin ceea ce face în viața de zi cu zi. Se întâmplă ca și ele să îl exaspereze cu micile lor tabieturi. Totuși, la început, părea că și-au găsit jumătatea și totul e minunat. ”Psihologii au numit această situație ”sindromul pomului de Crăciun”. La început ne ”împodobim” partenerul cu niște calități pe care nu le are. Suntem atât de mulțumiți de părițile pozitive ale relației încât exagerăm. Pe de altă parte, micșorăm părțile negative sau credem fără temei că el se va schimba. Nu înțelegem cât de adânc sunt înrădăcinate aceste obiceiuri ale lui și cât de mult ne vor deranja în viitor”, spune specialistul.

Citește și: Veste șoc în familia prezidențială din SUA! Divorț după 13 ani de mariaj și cinci copii!

Pericol de divorț. Atitudini care îți pun căsnicia în pericol

Dincolo de tabieturile de zi cu zi care îl pot enerva pe celălalt, există și obiceiuri adânc înrădăcinate și atitudini pe care le avem mulți dintre noi și care ne pot submina relația. Unele din acestea sunt:

Te gândești, în primul rând, la tine, nu la celălalt. Este bine să ai grijă de tine, pentru a putea avea grijă de ceilalți. Dar când egoismul ajunge la extrem, când te gândești doar la dorințele tale, fără să ții cont de ce vrea celălalt, căsnicia voastră poate ajunge în impas.

Ești drăguță cu soțul tău, doar când simți că-l iubești. Dragostea nu este un sentiment. Mai ales când alegi să te căsătorești, este o decizie. Alegi să fii alături de omul acela și la bine, și la rău. Aceasta înseamnă că vei ține la el, chiar dacă face lucruri care nu îți convin. Aceasta este atitudinea care face mariajul să dureze.

Ții o listă a greșelilor lui. Iertarea este foarte importantă într-o relație. Dacă îi reamintești toate abaterile de câte ori vă certați, relația voastră nu poate să mai țină mult. Chiar dacă rămâneți împreună, vă veți otrăvi unul altuia viețile. Discută cu el despre ce nu merge, dar nu păstra resentimentele.

Cheltuirea iresponsabilă a banilor. Atunci când unul dintre voi sau amândoi faceți asta, certurile apar cât ai clipi.

Nu sunteți atenți unul la celălalt. Atunci când televizorul, telefonul inteligent sau calculatorul devin mai importante decât partenerul, celălalt se simte neglijat. Iar dacă amândoi aveți acest obicei, ajungeți, practic, doi străini care doar locuiesc fizic în aceeași casă, dar, în realitate, sunt la mii de kilometri unul de celălalt.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com