Pauza în relație este ceva diferit de despărțire. Mulți se întreabă care este diferența dintre o despărțire și o pauză în relație. Răspunsul pare evident, dar dacă te gândești mai bine, lucrurile nu sunt atât de clare. Atunci când te desparți nu mai ai nicio intenție să continui acea relație. S-a terminat. Pauza este ceva diferit. Unii oameni se despart temporar pentru că relația nu merge bine. De multe ori, stabilesc o anumită perioadă de timp, cum ar fi două săptămâni sau o lună. După aceea, vor hotărî ce vor face mai departe: se despart sau se împacă.

Citește și: Schimbare în rău a partenerului de viață. Ce te sfătuiește psihologul să faci în acest caz

Când pauza în relație este începutul sfârșitului

Pauza în relație este un timp de reflecție serioasă dacă pot schimba ceva în bine sau, mai degrabă, trebuie să pună punct. Dacă te gândești ce să faci, tu vei decide împreună cu partenerul. ”Nu există o rețetă standard”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Este clar că și pauza și despărțirea intervin atunci când apar probleme majore. Dacă există și alte simptome, cum ar fi certuri din absolut orice, parteneri care se critică mereu, care se închid în ei, nu sunt prea multe șanse. Alte semne că relația are probleme sunt sarcasmul, cinismul, disprețul etc.”

Pauza în relație este, de obicei, o despărțire temporară

Dacă vă hotărâți să aveți o despărțire temporară, este un moment bun pentru tine de a te concentra asupra ta. Poți scrie într-un jurnal pentru a-ți clarifica gândurile. Folosește timpul liber practicând sport sau un hobby pe care l-ai neglijat sau de care ai vrea să te apuci. Este momentul să cunoști și oameni noi – nu neapărat un potențial partnener – ci să-ți lărgești cercul de cunoștințe. În această perioadă, îți vei lămuri sentimentele tale și vei înțelege ce și de ce nu a mers. După ce timpul stabilit pentru separare a luat sfârșit, ar trebui să vă întâlniți să discutați ce veți face mai departe. Dacă relația continuă, ar fi bine poate să stabiliți noi reguli și să vedeți ce puteți face pentru a o revitaliza. Dacă despărțirea este iminentă, atunci va trebui să acceptați amândoi. Orice ar fi, este bine să decideți la un momentdat. Pauza și incertitudinea nu pot continua la nesfârșit.
Citește și: Te-a înșelat o dată. O va face din nou?

Când merită să încerci să iei o pauză în relație

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă între parteneri există atracție, dacă au proiecte comune, lucruri unde cooperează și lucrează bine împreună, atunci merită să încerce să-și reconstruiască relația. O pauză poate ajuta dacă este folosită de ambii ca pe o ocazie de reflecție la ce-și doresc cu adevărat, la ce le place și ce nu le place în relația actuală, la cum și-ar dori să fie pe viitor și ce ar putea îmbunătăți. În cadrul acestei pauze, ar fi util să încerce să vadă cum vă este mai bine – împreună sau separat. De asemenea, pot învăța să se aprecieze din nou unul pe celălalt. Vor conștientiza și ce anume făcea partenerul pentru ei, nu doar lipsurile sau problemele pe care le cauzează. Însă amândoi trebuie să accepte regulile acestei perioade. Ar fi bine să stabilească de comun acord când pot comunica sau când se pot vedea, cât spațiu îi lasă celuilalt, dacă se văd și cu alți oameni sau nu. Ar trebui să luați în calcul că rezultatul pauzei poate fi despărțirea completă și nu reluarea relației.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com