Ca să poți încheia pașnic o ceartă, ”ar fi util să o începi pașnic”, este de păerere psihoterapeutul Tedy Creștin. Da, așa ceva este posibil, cu mai multă străduință din partea ta și a partenerului tău. ”Dacă știi că ai un temperament coleric și vrei să te descarci, știi deja că vei regreta mai târziu că ai ridicat nivelul conflictului. De aceea, este bine să aștepți înainte de a reacționa”, te sfătuiește specialistul.

Cum să te împaci cu soțul după ce te-ai certat și cum poți preveni o ceartă

5 pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul tău

1. Relaxează-te

Atunci când simți că te enervezi, încearcă să te liniștești. ”Numără până la 10, 100, 1000… Chiar dacă ești nervoasă, poți număra. În plus, controlează-ți respirația, să fie cât mai adâncă. Inspiră și expiră de 100 de ori. După aceea, pune pe hârtie principalele probleme, ce te deranjează și ce soluții crezi că există. Abia apoi începe o discuție, spune Tedy Creștin.

2. Pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul tău: Nu răspunde cu aceeași monedă

Dacă el îți spune ceva negativ, ești tentată să-l critici și tu. Rezistă să faci niște afirmații care doar vor pune paie pe foc.

3. Pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul tău: Fii calmă

Încearcă să-ți asculți partenerul și să-i înțelegi sentimentele, oricât de iraționale par în acel moment. Apoi, spune ceva care să arate dragostea ta pentru el. Va fi foarte greu mai ales la început, dar vei vedea că rezultatele sunt uimitoare.

4. Pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul tău: Arată-i empatie

Poți să încerci să te pui în locul lui, pentru a empatiza cu el. De exemplu, dacă este supărat că ai stat prea mult pe la rude, spune-i că-l înțelegi că este supărat și tu poate ai fi deranjată dacă el te-ar lăsa atât de mult timp singură și ar fi atâta treabă de făcut. Apoi, spune-i de care sunt motivele care te-au reținut acolo.

5. Pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul tău: Spune-i cum te simți și tu

Atunci când îți spui sentimentele, te mai liniștești. Poți să-i mărturisești că ești foarte nervoasă de ce, dar încearcă să nu ridici tonul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com