Așa da

Nu uita că sunt doar niște copii

Chiar dacă nu sunt ai tăi și, probabil, sentimentele nu sunt atât de puternice ca și când aceștia ar fi
sânge din sângele tău, nu uita că sunt doar niște copii, care, din diverse motive, stau doar cu tata. Nici lor nu le este deloc ușor. Trebuie să se acomodeze cu noua viață și să te accepte și pe tine ca noua mămică.

Tratează-i cu respect!

E cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru ca relația voastră să fie una liniștită și fără prea multe „războaie”. Doar așa îți vei câștiga și tu la rândul tău respectul în fața lor. Și dacă pornești de la premiza că ei sunt mai mici și trebuie să te respecte nu faci decât să-i pornești împotriva ta. Nu uita că tu ești adultul și, de asemenea, conciliatorul.

Impune anumite reguli

E important ca ei să știe de la început ce anume îți dorești și cum ai prefera tu să decurgă relația
voastră. Cere-le și lor același lucru. E mai bine să știți din prima clipă care vă sunt doleanțele și așteptările, pentru a nu avea mai târziu dispute.

Răsfață-i dacă ai ocazia

Nu te zgârci să le arați din când în când că ții la ei și că le vrei doar binele. Dacă timpul vă permite, propune-le o ieșire în parc, la cofetărie. Așa, doar voi, fără tată. Iar seara nu uita să le spui noapte bună și să le dai tu stingerea.

Așa nu

Nu încerca să ocupi locul mamei

E cea mai mare greșeală pe care o poți face. Nu uita că micuții sunt foarte sensibili când vine vorba de acest subiect. Așa că, dacă ți-a trecut prin cap așa ceva, uită. Mai bine încearcă să fii prietena lor, să-i asculți, să le dai sfaturi amicale și nicidecum să te comporți ca o mamă pregătită să-și educe copiii.

Nu interveni între ei și tatăl lor

Nici în discuțiile lor, nici în relația lor. Nu interveni atunci când discută, nici măcar atunci când se joacă. La început micuții s-ar pu-tea să interpreteze gestul total greșit și să aibă impresia că vrei le „furi” tatăl. Indiferent de situație, lasă-i să-și rezolve singuri treburile.

Nu te aștepta ca iubitul să fie obiectiv

Când vine vorba de copiii lui, nu te aștepta ca partenerul să-ți țină ție partea. întotdeauna vor avea prioritate copiii, oricât de mult te-ar iubi. Așa că, mai bine să eviți pe cât posibil astfel de situa-
ții, nu de alta, dar, cu siguranță, câteva zile vei suferi.

Nu fii tu „zâna rea”

Atunci când copiii lui au greșit, lasă-l pe tată să se ocupe de această problemă. Orice intervenție din partea ta va fi interpretată ca un semn de răutate. în mintea lor, tu vei fi elementul în plus și totodată „omul rău”.

Sursa foto: 123rf.com