Partenerul tău spune că vrea să iasă cu alte femei… Pentru unii, ”relațiile deschise” au devenit ceva comun. Totuși, atunci când este vorba de iubire, nu mai poți da toate sentimentele și principiile la o parte. ”În ce privește cuplul, tratez fidelitatea și loialitatea ca pe adevărate valori, nu ca pe niște vorbe goale”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și: De ce flirtează pe internet cu alte femei și ce e de făcut pentru a salva relația

Partenerul tău spune că vrea să iasă cu alte femei. Gol emoțional în relație

”Încrederea și respectul sunt premise fundamentale pentru o căsnicie reușită. Dacă unul dintre parteneri manifestă dorința de a ieși cu alte persoane, atunci vorbim de un gol emoțional în acea căsnicie. Și-au pierdut intimitatea psihologică atât de necesară unității unui cuplu. Nu mai există respect. Disponibilitatea de a repara ceva în acea relație tinde spre zero din partea celui care dorește să încerce și alte variante.”

 

Citește și: Partenerul tău flirtează cu alte femei la petrecerea de Revelion. Ce faci?

Partenerul tău spune că vrea să iasă cu alte femei. Nu accepta schimbarea regulilor

În cazul în care v-ați jurat fidelitate sau v-ați căsătorit și ați spus că vă veți fi credincioși unul celuilalt, schimbarea regulilor fără acordul tău nu ar trebui să fie posibilă. L-ai putea întreba și ce părere ar avea în cazul în care ai ieși și tu cu alți bărbați. Dacă nu e de acord, poate fi un semn că încă te mai iubește. Astfel, își poate da seama în ce fel te-ar afecta pe tine gestul lui. Dacă e de acord să faci și tu la fel, înseamnă că relația voastră s-a răcit destul de mult. Vedeți dacă mai sunt șanse de a o salva sau nu ar mai trebui să vă mințiți, încercând să vă forțați să rămâneți împreună.

Citește și: El flirtează cu o altă femeie. Cum îi spui că te deranjează

Partenerul tău spune că vrea să iasă cu alte femei. Permisiunea să trădeze

”Bărbatul care spune că vrea să iasă cu alte femei cere, de fapt, permisiunea să trădeze. El consideră că și-a informat soția că relația nu mai merge. Astfel, sentimentele lui de vină sunt mult diminuate. Nu mi se pare potrivit să încerci să-l păstrezi alături de tine în aceste condiții. Dacă noi nu ne respectăm suficient de mult încât să nu acceptăm situații de compromis umilitor, cum să pretindem altora să ne respecte? Recomand terapie de cuplu pentru a identifica ce se mai poate salva și pentru a ajuta partenerii să descopere cum să fie fericiți – împreună sau separat,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com