În primul rând, nu ar trebui să ai așteptări nerealiste. ”În orice cuplu există un partener dominant și altul mai supus, unul mai implicat și altul mai pasiv, unul mai gelos și altul mai relaxat”, remarcă psihoterapeutul Tedy Creștin. Dar există niște semne evindente atunci când este prea mult și încearcă să-ți controleze viața.

Când e grijiliu și când este prea mult

”Desigur, în momentul în care intrăm într-o relație și dorim să o menținem, avem anumite obligații și constrângeri, însă limita o stabilește fiecare. Un partener grijuliu, protector, chiar un pic gelos poate să fie sexy. Însă, peste un anumit grad ne împiedică să funcționăm în mod normal. Există și cealaltă extremă în care soțul este nepăsător, prea relaxat și neimplicat. Dar această căsnicie nu cred că poate funcționa”, adaugă specialistul.

Relații toxice sau normale

Fiecare relație își găsește granițele ei, prin testare, comunicare, interacțiune”, spune psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Tedy Creștin. El te atenționează că ”în orice relație există, într-o anumită măsură dominare, control, manipulare, glozie și un anumit grad de a accepta să-ți controleze viața. Nivelul la care acestea nu mai sunt acceptate depinde de fiecare partener în parte, de personalitatea, concepțiile, obiectivele pe care le are și de valorile în care crede”.

Când e o relație toxică și el încearcă să-ți controleze viața

Pot exista, într-adevăr, relații toxice în care se depășește limita normalului. Acestea sunt vizibile ”cu ochiul liber”. Din păcate, mai mult pentru cei din afara cuplului, decât pentru cei din interiorul lui. De aceea, s-ar putea să nu-ți crezi mama care îți spune că nu e a bună cu bărbatul pe care îl iubești sau prietena care te avertizează să nu ai încredere în el. Abia după ani de zile de chin îți dai seama că ele au avut dreptate. Dar nu trebuie să fie așa și în cazul tău.

Sursa foto: 123rf.com