Psihologul Cristina Ion-Rădulescu spune că faptul că partenerul este mai rece cu tine nu este tot timpul un motiv de îngrijorare. Lipsa tandreții nu este neapărat un semn de infidelitate, „ci este, mai degrabă, efectul relaxării pe care fiecare dintre noi îl simte când este asigurat de confortul iubirii partenerului”.

Când este momentul să-i spui partenerului că-l iubești

Ce să faci când partenerul este mai rece cu tine

Se poate întâmpla ca, după un anumit număr de ani, partenerul este mai rece cu tine. Tandrețea Psihoterapeut Cristina Radulescu Iondintre voi a cam disparut. Dar, dacă ești sinceră cu tine însăți vei observa că acest lucru se întâmplă atât la bărbați cât și la femei. Întreabă-te dacă tu ești la fel de atentă cu soțul tău pe cât erai la început? Tu îi mai faci surprize? Mai încerci să îl cucerești? Îi mai pregătești cine romantice ca atunci când îl curtai? Încearcă să faci lucrurile astea și ai să vezi că el se schimbă.

Dar, dacă răspunsul la întrebările de mai sus este „da” sau dacă ai inițiat tu și totuși partenerul este mai rece cu tine, dacă el nu reacționează, atunci aveți o problemă. Ar fi nevoie să comunicați sincer și deschis, să refaceți un set de reguli care să redefinească relația voastră. Ar putea ajuta și un concediu împreună, fără copii. Mai recomand și terapie de cuplu. În niciun caz, nu îl cicăli și nu îi reproșa mereu că nu te mai iubește”.

Citește și: Iubitul te-a înșelat. Ce nu trebuie să faci în acest moment

Sursa foto: 123rf.com